Avocata Carmen Obirsanu sare in apararea fiicei fotbalistului Iosif Rotariu, in dosarul maltratarii unui copilas de 2 ani. “A avut discernamantul diminuat in momentul agresiunii”

Nonconformista avocata Carmen Obirsanu, din Baroul Timis, a decis sa infrunte tot scandalul public starnit de purtarea abuziva a fiicei fostului mare fotbalist Iosif Rotariu, acuzata de maltratarea violenta a unui copilas in varsta de doar ani, la gradinita parintilor ei, si a acceptat sa intre in acest caz, urmand sa-si axeze apararea pe efectele incontrolabile ale hipoglicemiei asupra comportamentului uman.


In opinia fostei judecatoare de la Judecatoria Timisoara, Romina Rotariu avea discernamantul mult diminuat in momentul in care a agresat baietelul sotilor Roxana si Valentin Petcu, din Timisoara, principalii acuzatori ai tinerei in varsta de 33 de ani.

“Diabetul, boala de care sufera Romina de la varsta de 14 ani, are efecte extrem de imprevizibile, mai cu seama in cazul unui acces de hipoglicemie. Aceasta afectiune, care-si face simtita prezenta atunci cand pancreasul nu produce destula insulina, sau deloc, provoaca tot felul de stari, de la oboseala si amortirea mainilor si picioarelor, pana la foame intensa si oboseala prelungita. In timpul accesului de hipoglicemie, bolnavul poate sa devina foarte iritabil si cu gesturi necontrolate.

In ziua incidentului, Romina efectiv nu stia ce s-a intamplat. L-am rugat pe judecatorul de drepturi si libertati sa nu o trimita in arest preventiv, intrucat tanara este grav bolnava si are nevoie de ingrijire medicala urgenta. A respins propunerea procurorilor si a dispus masura controlului judiciar”, ne-a declarat Carmen Obirsanu.

In opinia sa, acest caz ar putea conduce la interzicerea angajarii persoanelor cu diabet in functii care presupun contactul cu copiii. Pe de alta parte, Roxana si Valentin Petcu cer pedepsirea exemplara a ingrijitoarei care le-a maltratat copilul in asemenea hal, incat i-a fracturat un picior.

“L-a luat de sub brat si a dat cu el de mai multe ori, de vreo doua ori, de un pat. Si o dat de rama patului care e de fier, ceva de fier, un metal. Dupa ce o dat de doua ori cu el, i-a dat drumul, copilul meu a picat pe jos in fata, l-a luat de mana si l-a tras pe podea. Atat am vazut pe filmare. N-am putut sa ma mai uit”, a relatat tatal micutului la un post de televiziune.

Romina Rotariu este urmarita penal pentru purtare abuziva si lovire si alte violente si risca pana la 5 ani de inchisoare. (V.E.)

4 thoughts on “Avocata Carmen Obirsanu sare in apararea fiicei fotbalistului Iosif Rotariu, in dosarul maltratarii unui copilas de 2 ani. “A avut discernamantul diminuat in momentul agresiunii”

  1. Rugamintea mea este sa nu confundați discernămîntul diminuat cu violență.In principal actul de violență fizică exteriorizat are caracter evolutiv, de intenție si de rezultat, funcția diabetica este controlată prin dozare insulinica, adica tot un act de rezultat. In concluzie nu victimizati clienta cu apărari puerile intrucat o veti obliga la tratament obligatoriu la Jebel..internare forțată.. Obiectul expertizei psihiatrice va evidenția faptul ca _ daca victima nu riposta( urla de durere) inculpata ar fi continuat actul de violență pana la deces.Actul de violență rezultat nu are nici o legatura cu diabetul.

  2. Am vazut inregistrarile care nu au fost date publicitatii si ceea ce am sustinut se refera la manifestarile persoanei anterior, in momentul si dupa gesturile regretabile.
    Cel mai bine ar trebui sa vorbeasca medici de specialitate.
    Eu am sustinut ceea ce am vazut si simtit in momentul vizionarii inregistrarilor.Poate am interpretat bine sau gresit acee imagini dar cazul nu a fost finalizat. In acest moment si magistratii s-au pronuntat cu privire la masura provizorie. Mai este pina la finalizarea dosarului.
    Nu incerc sa o victimizez pe tinara insa cred ca aici situatia este mai complicata decit incearca unii sa o perceapa.

  3. Carmen Obirsanu, numai atat ati vazut si ati simtit in momentul vizionarii imaginilor?! Adica, dupa ce ati vazut ororile comise de aceasta individa, d-voastra ati privit mai intai la nivelul de glicemie din sangele respectivei si ati simtit imediat o nevoie imperativa de a o apara dand vina pe diabet?! Asta ati simtit si vazut?! Atat??? Si suferinta acelui pui de om care nu are nicio vina, ati simtit-o? Durerea parintilor care au vizionat aceste imagini nu ati simtit-o? D-voastra , ca om, ca mama, presupun, chiar acesta a fost primul lucru pe care l-ati simtit, si anume nevoia de a transforma in victima o persoana care nu are niciun fel de scuza pt ceea ce a facut??!° Nu sunt medic, dar daca suferea diabet, iar diabetul din pct-ul d-voastra de vedere provoaca astfel de stari (cee ce nu am mai auzit pana acum despre diabet) atunci nu cred ca avea voie sa practice a aceasta meserie. In concluzie, doamna Obirsan, acest monstru cu chip de om este vinovat de doua ori pt. cele intamplate. Mai ales pt ca gradinita respectiva nu avea aviz de functionare!!!!

  4. Fenomenal, persoane cu discernamant diminuat au grija de copiii nostri. Pai si parintii sunt idioti, n-au verifict deloc unde isi lasa copilul???

Leave a Reply