IN REM! Fiul unui prim-procuror din Banat s-a urcat beat la volan si a provocat un accident. Anterior, tanarul s-a filmat in timpul unor curse ilegale de masini

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Caransebes au decis sa inceapa  urmarirea penala “in rem” in cazul unui accident rutier produs, luni dimineata, in localitatea Obreja, chiar daca identitatea soferului care a provocat evenimentul este foarte bine cunoscuta.


Reticenta anchetatorilor de a merge pe “in personam” se datoreaza faptului ca tanarul care trebuie adus la audieri este nimeni altul decat fiul fostului prim-procuror al Parchetului Caransebes, Maria Aninoiu, si nepotul fostului prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Caras-Severin, Teodor Iordache, care fac eforturi sa-si salveze odrasla de la o iminenta trimitere in judecata si condamnare penala.

Bogdan Aninoiu, 21 de ani, nu numai ca a consumat alcool si s-a urcat la volanul Mercedesului sau, ci s-a si filmat in timpul unor curse ilegale de masini, pe drumurile publice, iar inregistrarile le-a postat pe Instagram.

Dupa ce a castigat “liniutele” cu bolidul sau de fite, bucuria a fost atat de mare incat Bogdan Aninoiu nu a mai facut fata adrenalinei, in combinatie cu alcool, si a pierdut controlul volanului, avariind doua autoturisme si, in final, proptindu-se intr-un stalp de electricitate, pe carel-a rupt.

Purtatorul de cuvant al IPJ Caras-Severin, comisarului-sef Dinu Nicorici, a declarat pentru Express de Banat ca tanarul a fost testat si, din cauza alcoolemiei foarte mari, politistii i-ar fi suspendat carnetul si dreptul de a conduce pe o perioada de 90 de zile.

In schimb, procurorii de la Parchetul Caransebes, fostii subalterni ai mamei suspectului, spun ca, deocamdata, nu a fost inregistrat niciun dosar penal.

“Procedurile pana la inregistrarea dosarului cu numarului unic dureaza 3-4 zile, la noi. Dupa inregistrare, urmarirea penala incepe doar in rem, asupra faptei, abia apoi se continua cercetarile”, a precizat procurorul Ionela Anderca, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Caransebes.

Reamintim ca, atat Maria Aninoiu, cat si fratele sau, Teodor Iordache, si-au pus robele de procuror in cui si au iesit la pensie inca din 2016. Numele Mariei Aninoiu a aparut in scandalul “privatizarii” unei parti din sediul unitatii de parchet de la Caransebes, cand doi avocati, rude de procurori, printre care si sotia unui prim-procuror din Timis, au primit spatii in chirie la sume modice. (G.I.)

One thought on “IN REM! Fiul unui prim-procuror din Banat s-a urcat beat la volan si a provocat un accident. Anterior, tanarul s-a filmat in timpul unor curse ilegale de masini

Leave a Reply