Politist de frontiera ranit in lupta cu contrabandistii de tigari! A fost acrosat de cu bolid Jaguar burdusit cu marfa din Ucraina

La doar cateva zile dupa ce, o autospeciala a politiei de frontiera a fost acrosata de un jeep al contrabandistilor de tigari, un nou incident grav s-a produs pe acelasi drum judetean din Suceava, la granita cu Ucraina.


Vineri seara, un echipaj al politiei de frontiera de la Sectorul PF Brodina, care se afla pe timpul exercitarii atributiilor de serviciu, pe raza localitatii de frontiera Paltin, a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism marca Jaguar, inmatriculat in Marea Britanie.

Conducatorul auto a ignorat semnalele efectuate de catre agenti si, in tentativa evidenta de a scapa de oamenii legii, a marit viteza, iar in moment in care a trecut prin filtrul instituit pe sosea, l-a acrosat pe unul dintre politistii de frontiera.

La fata locului a fost solicitata, tapid, o ambulanta, iar politistul ranit a fost transportat de urgenta la Spitalul Municipal Radauti, in vederea acordarii de ingrijiri medicale. Din fericire, ranile nu au fost grave si politistul este in afara oricarui pericol.

La fata locului s-a deplasat o echipa de interventie care a procedat la cercetarea zonei, iar la scurt timp autoturismul in cauza a fost descoperit abandonat si incendiat, pe un drum forestier de pe raza localitatii Ulma.

In autoturism au fost descoperite mai multe pachete cu tigari incendiate. Au fost dispuse toate masurile specifice, in colaborare cu Politia si Jandarmeria, pentru identificarea conducatorului auto si luarea masurilor legale.

In cauza se efectueaza cercetari sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Suceava. In urma masurilor specifice, unul dintre cei doi suspectie in acest caz a fost prins.

Este vorba de un tanar de 23 de ani, din judetul Suceava, care a fost depistat de e un echipaj al politiei de frontiera in timp ce se deplasa cu un alt autoturism, avand calitatea de pasager. Acesta a fost retinut pentru 24 de ore si sambata urmeaza sa prezentat instantei de judecata cu propunere de arestarea preventiva. (V.E.)

Leave a Reply