Scandalul masinilor de serviciu la Primaria Timisoara! Fosta conducere a orasului, acuzata ca a platit chirii lunare de circa 30.000 de lei pentru jeep-urile viceprimarilor si alte limuzine folosite de sefi

Primarul Nicolae Robu a anuntat, marti, ca i-a dat in judecata pe fostii conducatori ai Primariei Timisoara, pentru recuperarea unui prejudiciu creat  bugetului local, in valoare de 352.000 de lei, la care se adauga dobanzi si penalitati de intarziere.


Paguba s-ar fi produs in perioada 2009-2010, cand, in baza unor contracte de comodat, Primaria a inchiriat de la fosta RATT nu mai putin de 12 autoturisme, care au fost puse la dispozitia sefilor, ca masini de serviciu.

Printre acestea, si 3 jeep-uri Ford Kuga, cu care au circulat fostii viceprimari Sorin Grindeanu si Adrian Orza, dar si seful Directiei Drumuri a PMT, Culita Chis, care il foloseste si in prezent. Chiria lunara platita de Primarie catre RATT pentru cele 12 masini a fost de circa 30.000 de lei.

In conditiile in care, in acea perioada, era in vigoare OUG 34/2009 privind reducerea cheltuielilor bugetare, care la art. 24 stipula ca, “autoritatilor si institutiilor publice li se interzice achizitionarea, preluarea in leasing sau inchirierea de autoturisme”, Curtea de Conturi a stabilit ca acele contracte au fost semnate cu incalcarea legii si, in consecinta, s-a cerut recuperarea prejudiciului.

Fostii conducatori de la Primaria Timisoara se apara si spun ca ultimul contract privind masinile inchiriate a fost semnat cu doua saptamani inainte de emiterea OUG 34/2009.

“Am inaintat o actiune in instanta pentru recuperarea unui prejudiciu produs Primariei Timisoara de catre fostii conducatori ai institutiei. Eu nu ii acuz pe cei nominalizati, nu ma ocup de asa ceva, doar ca au fost inchiriate intr-o perioada in care erau interzise astfel de cheltuieli”, a declarat Nicolae Robu.

In cazul in care Primaria Timisoara castiga acest proces, este posibil ca Gheorghe Ciuhandu, Sorin Grindeanu, Adrian Orza, Smaranda Haracicu, Caius Suli, Mariana Dimitriu, Liliana Daniela Antonie, Raluca Teodorescu si Iolan Emma Dobrescu sa achite in solidar pana la 100.000 de euro. (Mara Ion)

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

 

 

Leave a Reply