SENTINTA! Fostul sef al Politiei Sannicolau Mare, condamnat la 1 an si patru luni de inchisoare pentru alcoolemie la volan, insa pastrat in sistem

Fostul sef la Politiei Orasului Sannicolau Mare, comisarul Claudiu Antonio Andreescu (foto), a primit o pedeapsa aproape simbolica de la instantele de judecata, dupa ce, in ianuarie 2017, chiar dupa petrecerea de bilant a IPJ Timis, a fost prins baut la volan.


Ofiterul de politie nu a fost oprit la vreun filtru rutier al colegilor sai, ci a avut ghinionul sa fie retinut si predat oamenilor legii de mai multi taximetristi suparati, care au sarit in ajutorul unui coleg a carui masina a fost lovita din spate de politistul aflat sub influenta bauturilor alcoolice.

In zadar a incercat Claudiu Antonio Andreescu sa-si negocieze scaparea cu taximetristii, ca nu a fost chip sa-i induplece sa nu sune la 112, in conditiile in care, dupa impact, a incercat sa dispara de la locul evenimentului.

“Acuma, sunt si eu sef de politie! Va dau cati bani vreti, ca nu am probleme la Sannicolau Mare. La meseria mea, acuma sincer, sa ma dea afara din politie pentru asta? Imi cer scuze… Daca asta se intampla in Sannicolau Mare, sigur nu as fi avut probleme”, a incearcat politistul sa castige bunavointa taximestristilor, dupa cum a aparut pe o inregistrare video de la locul incidentului.

“Un politist din cadrul IPJ Timis, aflandu-se in timpul liber, a condus un autoturism pe strada Cluj, iar la intersectia cu strada 1 Decembrie nu ar fi pastrat distanta regulamentara fata de autoturismul din fata sa, intrand in coliziune cu acesta. In urma accidentului, nicio persoana nu a fost ranită, rezultand doar pagube materiale. In urma testarilor efectuate cu aparatul etilotest, in cazul politistului a rezultat o alcoolemie de 0,99 mg/l. In cauza urmeaza a fi intocmit dosar penal”, au declarat reprezentanții IPJ Timis la vremea respectiva.

Trimis in judecata de Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, in dosarul 683/P/2017, fostul sef al Politiei Sannicolau Mare a fost condamnat la doar 1 an si patru luni de inchisoare, cu amanarea aplicarii pedepsei inchisorii pe un termen de supraveghere de doi ani.

La evaluarea faptei penale, este posibil ca judecatorii sa fi luat in calcul faptul ca inculpatul este ruda cu fostul inspector sef al IPJ Timis, colonelul Cristinn Lepadat, si sa-i fi acordat circumstante atenuante… 

Surse din IPJ Timis ne-au dezvaluit ca, deocamdata, ofiterul nu a fost exclus din sistem, in conditiile in care, daca timp de doi ani respecta conditiile impuse de judecatori, poate fi repus in toate drepturile, inclusiv un cazier judiciar curat. Hotararea  5595/ 02.11.2017 a fost contestata cu apel, insa Curtea de Apel Timisoara, prin hotararea 30/ 15.01.2018, a stabilit ca apelul este nefondat. (G.I.)

Leave a Reply