EXPLOZIV! Fostul secretar al Primariei Timisoara, 3 ani de inchisoare si plata a peste 6 milioane de euro. Ioan Cojocari, scos “tap ispasitor” in dosarul finantarii ilegale din bani publici a Poli Timisoara

Procurorii DNA Timisoara au inregistrat un esec major in dosarul finantarii ilegale, de la bugetul local, a echipei de fotbal Politehnica Timisoara, in perioada in care a fost patronata de afaceristul Marian Iancu.


Magistratii Tribunalului Timis au facut praf rechizitoriul intocmit de procurorii anticoruptie si, din cei 11 inculpati trimisi in judecata, a fost pedepsita o singura persoana.

Este vorba despre Ioan Cojocari, fostul secretar al Primariei Timisoara, care a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare si plata unui prejudiciu in valoare de 27 milioane de lei. De asemenea, fosta eminenta cenusie a Primariei va trebui sa efectueze 60 de zile de munca neremunerata in folosul comunitatii, la SC Horticultura SA.

“Este o prostie totul. Cine a vizat de legalitate, ala este vinovat. La mine viza era o treaba optionala, vrei sa tii cont bine, nu vrei să ții cont iarăși bine. Acuma, ca sa nu zica DNA ca toti is achitati, m-au gasit pe mine tap ispasitor”, a declarat Ioan Cojocari pentru colegii de la tion.ro, precizand ca va ataca sentinta cu apel.

Cu siguranta, hotararea Tribunalului Timis va fi contestata si de procurorii DNA Timisoara, care nu vor accepta ca munca lor din acest dosar sa fie distrusa de un judecator, care a decis achitarea celorlalti inculpati, respectiv Gheorghe Ciuhandu, Nicusor Miut, Violeta Mihalache, Staia Martin, Munteanu Mirel Florin, Mariana Dimitriu, Alina Pintilie, Ileana Dumitru, Adrian Orza si Smaranda Haraciu.

In conditiile in care Primaria Municipiului Timisoara s-a constituit parte civila cu suma de 31.669.417,71 lei, instanta a decis sa mentina sechestru asigurator asupra mai multor imobile si conturi bancare ale inculpatilor. Sentinta nu este definitiva, putand fi atacata cu apel in 10 zile de la comunicare. (G.I.)

Leave a Reply