Judecatoria Timisoara obliga procurorii sa redeschida ancheta in dosarul agresarii violente a doi soti, in Calea Lipovei, de indivizi mascati

Judecatoria Timisoara a hotarat ca Parchetul local sa reia ancheta in dosarul agresiunii comise asupra sotilor Vasile si Felicia Barbut, in seara zilei de 10.10.2016, in Calea Lipovei, de trei indivizi cu cagule si inarmati cu bastoane telescopice, infirmand ordonanta de clasare emisa de procuroarea Loredana Macrea.


“Desfiinteaza ordonanta atacata si trimite cauza Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara in vederea completarii urmaririi penale cu privire la savarsirea infractiunilor de lovire sau alte violente, amenintare,  tulburarea ordinii si linistii publice si influentarea declaratiilor”, se precizeaza in Hotararea nr. 3637, din 12.07.2018, pronuntata de Judecatoria Timisoara.

Redeschiderea anchetei in acest caz este blocata, deocamdata, de DNA Timisoara, care a solicitat dosarele clasate de Loredana Macrea.

“Va solicitam sa ne comunicati daca dosarele dvs. cu nr. 10801/P/2016 si 1378/P/2018 au avut ca obiect plangeri / denunturi formulate de catre Barbut Vasile impotriva numitilor Tirca Bogdan (foto), Tirca Gabriel si A.N., respectiv impotriva numitilor Carablaisa Mugurel si Mura Alexandra si daca cele doua dosare penale s-au aflat / se afla spre solutionare la procurorul Macrea Loredana. In masura in care cele doua dosare penale au fost solutionate de procuror prin dispunerea unei solutii, va solicitam sa ne inaintati cele doua dosare spre studiu, urmand a va fi restituite imediat dupa solutionarea prezentei cauze”, se specifica in adresa semnata de procurorul sef al DNA Timisoara, Adrian Golban, prin care se cer cele doua dosare de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara.

Reamintim ca, la data de 18 iunie 2018, procurorul anticoruptie Lucian Dolcu a emis ordonanta de incepere a urmaririi penale fata de Loredana Macrea, care este acuzata de abuz in serviciu. (G.I.)

 

Leave a Reply