DEMO! Politistii rutieristi, transformati in “pisicute cu clopotei” sau “bibelouri de intersectie”, in timp ce numarul accidentelor cauzate de viteza excesiva ar creste dramatic

Grupul Politistilor Rutieri din Romania atrage atentia ca, dupa adoptarea noilor modificari la Codul Rutier, in special a celor referitoare la presemnalizarea utilizarii aparatelor radar, “numarul accidentelor rutiere, avand cauza viteza excesiva, va creste alarmant”.


Intr-o scrisoare deschisa adresata lui Klaus Iohannis, politistii cer presedintelui sa nu promulge legea, pe care o considera un “pariu cu viata cetatenilor”, deoarece incalca principiul constitutional al dreptului la viata, integritate fizica si psihica, si ii cer sa atace modificarile la Curtea Constitutionala.

Oamenii legii previzioneaza ca, in virtutea noilor modificari la Codul Rutier, nu mai au nicio sansa sa-i prinda pe soferii care incalca legea, intrucat utilizarea radarului, de exemplu, va trebui presemnalizat pe un panou special cu cel putin 500 de metri inainte de locul filtrului de politie.

In aceste conditii, politistii ar deveni “pisicute cu clopotei” sau “bibelouri de intersectie”. Mai mult, ei cred ca un vitezoman are toate sansele sa conteste amenda si sa castige, potrivit noilor reguli.

„Avem panoul radar, franez! Avem o franare brusca, violenta! Sunt foarte multe riscuri, aceste masini se pot dezechilibra si putem intra in tangaj si putem sa ne rasturnam, cei care vin din spate nu realizeaza manevra pe care o fac, o manevra de disperare sa nu ma ia radarul si se poate intampla o tragedie si sa intre in spatele nostru la o viteza mare”, exemplifica pilotul Sorin Ene, intr-un demo de situatie.

Politistii au identificat si alte probleme: nu pot folosi aparatele radar daca nu au masina inscriptionata, iar administratorul drumului trebuie sa monteaze panouri speciale de semnalizare cu cel puțin 500 de metri inainte, pana la 4 kilometri.

„Daca acel administrator nu presemnalizeaza, eu nu pot sa execut acea misiune! In plan imediat se va mari numarul de accidente rutiere…liber la pedala, am afisajul, reduc, am scapat de afisaj, liber la pedala”, avertizeaza si Dumitru Coada, presedintele SNPPC, cel mai mare sindicat al politistilor din Romania.

„Cred ca are o usoara forma neconstituționala modificarea pe Codul Rutier. Daca asa vor sta lucrurile, pe o perioada de cateva luni de zile nu va mai fi niciun radar pe drumurile publice. Or sa apara tot felul de expertize aberante, tergiversari ale proceselor in instanța, o incarcare mai mare a instanțelor de judecata si o mai grea aplicare a pedepselor”, considera avocatul Adrian Cuculis.

Politistii spun ca rata mortalitații in Romania este de 3 ori mai mare decat alte tari europene. Peste 2.000 de oamenii isi pierd anual viata in accidente rutiere, cele mai multe tragedii avand drept cauza viteza excesiva. (V.E.)

One thought on “DEMO! Politistii rutieristi, transformati in “pisicute cu clopotei” sau “bibelouri de intersectie”, in timp ce numarul accidentelor cauzate de viteza excesiva ar creste dramatic

  1. Chiar nu mau scrieti nimic de Spatar.Se pare ca Alex si-a facut treaba deoarece domnul Haibach si-a dat tablele din spate de la remorca jos a pus girofare si a scris pe masini transport agabaritic.
    Daca a facut abuz Spatar de ce le-a demontat de pe remorci Haibach.Toate articolele sunt facute la intimidare si discredutarea Politiei Romane.
    Si asta deoarece unul din sefii Ipj Timis il tine in brate pe Haibach.
    Isctr unde a fost pana acum ca e de competenta lor de cand s-a desfintat controlu cu Rar si drumurile.Ravitexul de ce poate transporta cauciucuri fara sa aibe modificari aduse la remorci ?
    Ps. La unii dintre sefi ar trebui sa le tremure chiloți pt ca Spatar a inceput sa scrie o nuvela despre cum suna pt transportatori unii dintre sefi care acum in loc sa il sustina il santajeaza.
    Nu stiu ce sa zic dar sa fii sef si sa fii consatean cu socrul lui Haibach nu e bine deloc
    Puie Msd

Leave a Reply