CULISE! Procurorul timisorean Cristian Lazar, favorit in cursa pentru sefia DNA. Care este atu-ul sau in disputa cu Iacob, Mirica si Grecu

Procurorul timisorean Cristian Lazar, adjunctul sefului Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, este creditat cu sanse mari de a prelua sefia Directiei Nationale Anticoruptie, chiar daca in competitia girata de Ministerul Justitiei s-au inscris alti trei procurori cu anchete grele la activ.


In timp ce Florentina Mirica, sefa Directiei de combatere a coruptiei din DNA, Marius Iacob, procuror-sef adjunct al DNA, si Elena Grecu, sefa Biroului Juridic din cadrul DNA, sunt perceputi ca magistrati apropiati de fosta sefa a institutiei, Laura Codruta Kovesi, in cazul procurorului Cristian Lazar se vehiculeaza suspiciunea rezonabila ca s-ar afla in gratiile PSD, dupa ce a clasat dosarul de plagiat al fostului premier Victor Ponta.

“Este evident ca infractiunea de plagiat nu exista, iar rigoarea juridica ne determina sa analizam legalitatea si temeinicia solutiei prin raportarea de insusire a calitatii de autor a unei opere, astfel cum aceasta este reglementata de art. 141 din legea nr.8, din 1996”, se mentioneaza in rezolutia de clasare dispusa de procurorul Cristian Lazar, solutie cu iz politic care l-ar fi transformat, subit, in candidatul favorit la sefia DNA.

Desi ministrul Tudorel Toader a anuntat ca nu este obligatoriu ca unul dintre cei patru candidati sa fie selectat, iar propunerea sa fie trimisa CSM si, ulterior, presedintelui Klaus Iohannis, nu putini sunt cei care previzioneaza ca PSD va face lobby pentru Cristian Lazar.

“Probabil acesta este noul sef DNA. A stat ascuns sa nu se afle de candidatura sa si se remarca prin neinceperea urmaririi penale pentru domnul Ponta. Mari realizari ! Bun om, bun de pus sef la DNA! Robert Cazanciuc, parca este din PSD, l-a pus atunci bine in Parchetul General, acum sef la DNA! Ceilalti candidati au dosare penale grele instrumentate, deci nu cred ca are, vreunul, vreo sansa in realitate!”, este unul dintre comentariile publice care avertizeaza asupra sanselor de castig ale procurorului timisorean.

Cristian Lazar a fost numit, in 2015, in functia de procuror sef adjunct al Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, la propunerea fostului ministru al Justitiei, Robert Cazanciuc.

In 2010, discutand cu elevii veniti in vizita la Parchetul Curtii de Apel Timisoara, cu ocazia Zilelor Portilor Deschise, Cristian Lazar avertiza asupra anumitor privatiuni impuse de profesia de procuror. “Un viitor procuror trebuie sa stie ca de multe ori familia ramane pe planul doi, iar relatiile trebuie foarte atent gestionate. Nu mai poti iesi cu oricine, imprieteni cu oricine sau bea cafea cu oricine!”… (G.I.)

 

One thought on “CULISE! Procurorul timisorean Cristian Lazar, favorit in cursa pentru sefia DNA. Care este atu-ul sau in disputa cu Iacob, Mirica si Grecu

  1. Sunteti ziaristi de investigatii? Atunci investigati! Lazar a fost membru cotizant in partidul lui Ion Iliescu si a fost in conducerea sectiei tineret in organizatia Timisoara ani de zile. Puneti intrebari, aflati mai multe! Poate veti descoperi ce s-a intimplat la Resita. Trecutul nu se prescrie si expertizele tehnice auto nu asigura iertarea.

Leave a Reply