EXCLUSIV! Inspector antifrauda reclamat la DNA Timisoara, dupa ce a aplicat o amenda de 100.000 de lei pentru cativa litri de palinca

Proprietarii magazinului satesc din localitatea Seceani, judetul Timis, care au fost sanctionati de ANAF – Directia Regionala Antifrauda 5 Deva cu o amenda in valoare de 100.000 de lei, pentru vina de a fi detinut in locuinta un bidon cu palinca, au decis sa reclame la DNA atitudinea inspectorilor veniti in control.


Darian Barbalata, inspectorul antifrauda care a descins la magazin, alaturi de un coleg mai tanar, in data de 25.05.2018, este acuzat de abuz in serviciu, fals intelectual si purtare abuziva, totodata fiind suspectat ca a decis aplicarea sanctiunii maxime in mod subiectiv, pentru ca prima sa legala, de 15% din valoarea amenzii, sa fie cat mai mare.

“Au procedat la aplicarea unei amenzi de 100.000 lei (un miliard lei vechi) pentru detinerea in afara antrepozitului fiscal a cantitatii de 6 litri palinca de casa, gasita in debaraua casei si a magazinului satesc, desi le-am invederat ca este pentru consum propriu si apartine sotului meu”, se mentioneaza in plangerea semnata de administratorul DVD Mirela Market SRL, Mirela Pop.

CITESTE si https://www.impactpress.ro/2018/06/20/socant-magazin-din-timis-falimentat-de-inspectorii-antifrauda-dupa-ce-au-aplicat-o-amenda-de-100-000-de-lei-vezi-motivul-incredibil-al-sanctiunii/

Femeia mai spune ca Darian Barbalata a ordonat pur si simplu celuilalt inspector sa apuce bidonul de palinca – fara sa il sigileze – aspect care se vede si pe inregistrarile video, si sa-l care la masina ANAF.

“Aceasta maniera de abordare este deplorabila, nu suntem infractori, ne castigam existenta in mod cinstit, am fost de buna credinta, am achitat pana la desantul inspectorului Barbalata toate taxele si impozitele catre stat, insa acum suntem in pragul falimentului, datorita unui abuz de putere al unui inspector ANAF fara inima si fara D-zeu, care a gasit marea contrabada cu alcool la un magazine satesc – prin simpla detinere in casa a unei cantitati de 6 litri de alcool, comportandu-se ca un haiduc – cautand ce sa inhate, cautand prin cosul de gunoi, in debara, pana a gasit pentru ce sa amendeze cu 100.000 lei”, mai acuza Mirela Pop, revoltata si din cauza ca inspectorul ANAF s-a comportat agresiv cu partenerul ei de viata, caruia i-a spus ca are probleme la “mansarda” si l-a trimis la psiholog.

Considerand ca a fost supusa unei adevarate perchezitii, si nu unui control fiscal, Mirela Pop cere procurorilor DNA Timisoara tragerea la raspundere penala a inspectorului antifrauda si anularea sanctiunii, care poate fi plauzibila in cazul unei fabrici clandestine de alcool, nu a catorva litri, achizitionati pentru uz familial.

“Nu am stiut ca n-am voie sa tin palinca in debara, insa cred ca toti locuitorii din Seceani ar putea fi considerati contrabanditisti, intrucat la sat oamenii au cazane si produc palinca si tuica de prune, n-au nevoie sa cumpere, si nici nu era la vanzare, aspect care se poate vedea pe inregistrarile video”, mai spune reclamanta. (V.E.)

Leave a Reply