DESCINDERI! Trei politisti implicati in contrabanda cu tigari, retinuti de procurorii DIICOT. 19 autoturisme si 200 de telefoane mobile, ridicate in urma perchezitiilor la traficantii de la granita cu Ucraina

Contrabanda cu tigari de la frontiera cu Ucraina a primit o grea lovitura, in ultimile zile, dupa o serie de descinderi in forta ale mascatilor la domiciliile carausilor, dar si la depozitele clandestine din zona, care alimentau piata neagra din Romania.


Actiunea autoritatilor vine, la scurt timp, dupa ce traficantii de tigari au reusit sa treaca prin filtrele rutiere instalate in Sectorul Politiei de Frontiera Brodina, lovind autospeciale sau agenti ai politiei de frontiera, ulterior abandonand autoturismele si marfa si refugiindu-se in padurea din zona.

In urma celor 38 de perchezitii efectuate, luni, de politistii specializati in investigarea criminalitatii economice din cadrul IPJ Suceava, au fost ridicate aproape 268.000 de tigari de provenienta extracomunitara, 19 autoturisme, 63.660 lei, peste 10.000 de euro, peste 200 de telefoane mobile si cartele SIM, utilizate in activitatea infractionala. Valoarea totala a bunurilor ridicate de politisti este de peste 683.000 lei.

Perchezitiile, 37 in judetul Suceava si una in Bucuresti, au vizat atat persoane implicate in contrabanda cu tigari de provenienta extracomunitara, cat si trei politisti de frontiera care au sprijinit activitatea gruparii infractionale, una dintre perchezitii efectuandu-se la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Brodina.

In baza mandatelor de aducere emise, 11 suspecti au fost condusi la sediul unitatii de parchet in vederea audierilor si a dispunerii masurilor legale, zece dintre persoanele in cauza fiind retinute pentru 24 de ore, urmand a fi prezentate instantei de judecata, in cursul zilei de marti, cu propunere de arestare preventiva.

Cercetarile sunt continuate de politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Suceava, sub coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT Suceava, in vederea documentarii intregii activitati infractionale, identificarii si tragerii la raspundere penala a tuturor participantilor. (V.E.)

Leave a Reply