Deputatul Robert Turcescu sare la gatul ministrului Culturii, George Ivascu! “Stai cu sortuletul masonic pe genunchi, tolanit in scaunul de ministru al Culturii!”

Revoltat de decizia autoritatile locale din Targu Jiu de a lasa in paragina sculptura “Masa Tacerii” a lui Constantin Brancusi, opera inchinata memoriei soldatilor romani care s-au jertfit pe campurile de lupta ale Primului Razboi Mondial, deputatul Robert Turcescu sare la gatul actorului George Ivascu, vremelnicul ministru al Culturii din Guvernul Dancila.


Reactia parlamentarului PMP vine la putin timp dupa ce jurnalistul gorjean Narcis Daju a publicat o serie de imagini in care se poate vedea ca vegetatia a napadit sculptura, acuzand bataia de joc cu care autoritatile locale tratateaza o lucrare de arta din patrimoniul national.

De altfel, dupa ce Poarta Tacerii a fost deteriorata din cauza spalarii cu jet sub presiune, iar Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Jiu a clasat dosarul, in 2017, acelasi Narcis Daju a contestat solutia si le-a cerut public procurorilor sa se autosesizeze pentru infractiunea de distrugere a unei opere de patrimoniu.

Iata textul publicat de Robest Turcescu pe pagina sa de Facebook:

“Bai, nenorocitilor, nu va e, mah, rusine?! Ivascule, care stai cu sortuletul masonic pe genunchi, tolanit in scaunul de Ministru al Culturii, stii, mah, ce e asta?

E una dintre cele mai importante opere ale umanitatii, e de o valoare inestimabila si voi, nemernicilor, care ar trebui sa aveti grija de ea ca de ochii din cap o lasati sa se degradeze pe zi ce trece, o transformati intr-o ruina, doar pentru ca n-aveti ochi de vazut si nici minte in cap!

Ansamblul “Masa Tacerii” de la Targu Jiu, monument din lista UNESCO, a ajuns in halul asta dupa ce l-au spalat cu jet de apa sub presiune in 2013 si a sarit din opera de arta tot chitul care fusese folosit la restaurare.

Dupa placute de inmatriculare cu MUIEPSD stiti sa alergati, paranghelii pe bani publici stiti sa organizati, dar sa puneti mina sa restaurati operele daruite neamului romanesc de Constantin Brancusi nu sinteti in stare, nevolnicilor!

Domnu’ Iohannis, ia sama si dumneata cum arata azi scaunele pe care te-ai fotografiat mai an, ia vezi in concediul asta cum faci de mai tragi o fuga la Targu-Jiu si scoti de data asta o poza in care sa te arati macar indignat de nevolnicia si ticalosia celor care ar trebui sa aiba in grija aceasta comoara nationala!“.

George Ivascu este Mare Colector si Ospitalier in Supremul Consiliu de Grad 33 si Ultim al Ritului Scotian Antic si Acceptat din Romania al Marii Loji Nationale din Romania. (Mara Ion)

Leave a Reply