EXCLUSIV! Alegeri cu scandal la sindicatul politistilor din Timis. VEZI cine este noul presedinte al filialei banatene a SNPPC, care l-a “batut” lejer pe jupanul spargatorilor, Caius Spatar

Sedinta de alegeri cu scantei la Sindicatul Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC) din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Timis, care a avut loc, astazi, in prezenta a aproape 80 de membri ai organizatiei.

In conditiile in care participantii la vot au avut procuri de reprezentare din partea altor colegi, adunarea a fost considerata statutara, fiind indeplinit cvorumul necesar alegerii unei noi echipe de conducere.

Tensiunile din sala au explodat dupa darea de seama a fostului presedinte al organizatiei, Doinel Malcoci, care a fost acuzat ca a indemnat politistii sa voteze un presedinte din echipa manageriala a IPJ Timis, cu aluzie la declaratia publica in care a dezvaluit ca-l sustine pe comisarul sef Traian Tatar, seful Serviciului Cabinet.

Cel mai vehement s-a dovedit a fi comisarul sef Caius Spatar, candidat la functia de presedinte al SNPPC Timis, care, in loc sa-si prezinte programul managerial, a preferat sa faca un scurt bilant al mandatelor lui Malcoci, decretand ca in 13 ani cat s-a aflat in fruntea sindicatului n-ar fi facut mai nimic pentru membrii de sindicat.

Mai mult, a fost tras la raspundere pentru declaratiile sale, publicate de Impact Press in zilele premergatoare alegerilor, criticandu-se faptul ca politistii au fost indemnati sa voteze un anumit candidat, cu referire la lobby-ul facut pentru Traian Tatar.

Nu a ezitat sa spuna ca, prin eventuala alegere in functia de presedinte a sefului Serviciului Cabinet, organizatia SNPPC Timis s-ar putea transforma intr-un sindicat galben, care sa pactizeze cu conducatorii inspectoratului, uitand ca si prin alegerea sa putea fi invocata o astfel de situatie, in conditiile in care, in ultimii ani, a avut numeroase functii de conducere, printre care si cea de sef la Sectia 3 Politie Timisoara.

In fata acestui val de reprosuri si pareri subiective, pentru ca lucrurile sa nu degenereze, Doinel Malcoci a decis sa paraseasca sala inainte de supunerea la vot a candidaturilor.

“Am ales sa plec din sala, pentru ca n-am suportat ca anii de munca pentru drepturile colegilor mei sa fie sterse cu buretele de Caius Spatar. Nu am avut nimic cu acest om inainte, chiar ne-am inteles bine, nu stiu de ce a sarit sa-mi denigreze imaginea in fata celorlalti colegi. Oricum, ma bucur ca am scapat, pentru ca nu ma mai regaseam in aceasta functie, intrucat, de un an, sunt in afara sistemului”, ne-a declarat Doinel Malcoci. In urma votului final, castigatorul alegerilor este comisarul sef Traian Tatar, care l-a devansat pe comisarul sef Caius Spatar.

“Ofiterii cu functii de conducere din inspectorat nu pot fi sefi de sindicat, deoarece ei vor face tot timpul ce le spune inspectorul sef, iar el va face ce-i spune PSD-ul. Ii vedeti pe acesti candidati, gen Traian Tatar sa deschida procese impotriva IPJ Timis sau MAI pentru diferentele salariale la Legea salarizarii din 2017?

Ar fi culmea sa ne spuna domnul Tatar, care este sef de cabinet al inspectorului sef, ca va da IPJ-ul in judecata daca va castiga alegerile. Brusc, dupa ani de zile in care a cercetat politisti folosind sintagma :”recunoaste, ca e mai bine pentru tine”, Tatar si-a descoperit vocatia, de fapt el vrea sa fie marele aparator al politistilor.

Sa fim seriosi, de genul acesta de candidati se urmareste indemnizatia pe care o primeste seful de sindicat”, este unul dintre comentariile care au precedat disputa finala pentru functia de lider al SNPPC Timis. Totusi, in ciuda premonitiilor sumbre si spre disperarea haterilor cu epoleti, politistii corecti l-au preferat in functia de lider pe fostul sef la Biroului Control Intern, acest vot reprezentand si o delimitare clara fata de smecherii si indisciplinatii din IPJ Timis, care, vreodata, au fost vizati de anchetele interne…

De altfel, prin aceasta alegere, putem spune ca Traian Tatar a devenit un autentic mediator intre sindicalisti si conducerea inspectoratului, fiind posibil ca litigiile intre cele doua parti sa fie rezolvate, paradoxal, doar prin tratative bilaterale, fara a se apela la instantele de judecata…

In conditiile in care Impact Press a anticipat alegerea lui Traian Tatar in functia de presedinte al SNPPC Timis, nu putem decat sa-i uram succes in apararea drepturilor si intereselor profesionale ale politistilor din Timis. (G.I.)

6 thoughts on “EXCLUSIV! Alegeri cu scandal la sindicatul politistilor din Timis. VEZI cine este noul presedinte al filialei banatene a SNPPC, care l-a “batut” lejer pe jupanul spargatorilor, Caius Spatar

  1. Nici macar un comment, se pare ca e scarbita toata lumea de felul in care s-a desfasurat votul, au votat sefii in locul clasei muncitoare si inclusiv asa au recurs la furat folosind semnaturi false! Scarbit!

  2. Artur ai dreptate mi-e silă și scârba de tot teatrul și circul făcut de domnul Malcoci care a primit salariul de merit și din partea domnului Mirescu pt că să aibe pensia cât m-ai mare…Să îi ajungă pt tot restul zilelor sale…

  3. Pana la urma cred ca au ales bine reprezentanții polițiștilor. Contracandidatul lui Tătar nu a avut merite, rezultate si cred ca nici nu a fost prea bine cunoscut. A fost tot timpul in umbra altora. Tatar este un tip echilibrat. Cât despre Malcoci in afara ca avea gura mare…. Ca rezultate, in cazul Lenauheim a avut o oarecare contribuție dar pana la urma S-a lucrat in echipa: dispecerat, SAS, etc. Si ….cam arat. Poate cei mai vechi știu ca a convins un evadat din Liebling ( Buburanu, hot, hot,) sa se predea la el, la Malcoci. In rest sa fie sănătos. Poate se împăca cu seful de post de la Banloc.

  4. Da parca jandarmii nu aveau voie sa aiba sindicat, ca e militari….dara minte cu sindicat pe persoana fizica, cum e de acum incolo….cred ca se poate totusi fiind un interpus…al inspectorului sef…pai stai atunci, de cand are fix angajatorul/patronatul sindicat?!…am uitat ca asa e in România… Hai, trezirea domnilor politisti si…la înmatriculare cu voi…. ca nu sant decat 99 de placute pe TM…din alea obscene…( hai, fie… ca vin si oltenii cu MH, GJ, DJ….si asa o puneti si voi de un sindicat pe bune, al vostru…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *