Schimbare epocala in regulamentul masonic! Femeia care a suferit o schimbare de sex si a devenit barbat, poate fi primita in organizatie

Cea mai conservatoare institutie a lumii, masoneria, a decis, in mod surprinzator, sa-si schimbe regulamentele arhaice. Marea Loja Unita a Angliei, considerata de masonii din intreaga lume drept izvorul regulilor, anunta reconsiderarea cutumelor prin care doar un barbat are acces in loja.


”In legatura cu actul de recunoastere a genurilor din 2004 si actul de egalitate din 2010, Marea Loja Unita a Angliei (UGLE) este onorata sa faca publica reconsiderarea politicii sale de gen:

Desi nu a existat nicio solicitare generala de indrumare privind schimbarea de gen, UGLE considera ca acesta este un moment potrivit pentru a oferi indrumari membrilor sai.

(Adica atelierele din obedienta nu au formulat cereri clare de clarificare a unei pozitii a Marelui Consiliu pe aceasta problema, a diversitatii de gen, dar exista semnale ca astfel de probleme au aparut si se simte nevoia unei abordari unitare n.n.).

Politica noastra spune clar ca un candidat la admitere in Francmasoneria sub jurisdictia UGLE trebuie sa fie un BARBAT. In cazul in care o persoana care a suferit o schimbare de gen si a devenit un barbat cere sa devina Francmason, atunci cererea sa trebuie sa fie procesata in acelasi mod ca si pentru orice alt candidat de sex masculin. Un Francmason care dupa initiere inceteaza sa mai fie un barbat nu inceteaza sa mai fie un Francmason!

De asemenea, trebuie remarcat faptul ca persoanele pe care legea le clasifica drept femeie vor fi totusi exceptate de statutul de membru al Marii Loji Unite a Angliei. Ele pot, desigur, sa devina membri ale celor doua Loje exclusiv feminine – Ordinul Femeilor Francmasoni (OWF) si Ordinului Fraternitatii Onorabile si al Francmasonilor Antic (HFAF) – ambele se refera la membri ca frati (fara a face diferenta de gen, ”frate”, sora” n.n.).” (V.E.)

Leave a Reply