Judecatoarea Lavinia Cotofana, tratata cu sictir de oficialii BRD Arad si sfatuita sa apeleze la alta banca. Motivul: articolele de presa despre excluderea sa din magistratura

Judecatoarea Lavinia Cotofana relateaza, intr-o postare pe retelele de socializare, ca dupa excluderea sa abuziva din magistratura este nevoita sa lupte atat cu sistemul judiciar, cat si cu prejudecatile unor sefi de institutii, care, invocand articolele defaimatoare din presa, nu cred in nevinovatia fostului magistrat de la Judecatoria Arad.


In aceasta ipostaza s-a aflat, zilele trecute, si Monica Iancu, director economic la BRD Arad, care a refuzat emiterea unui card si i-a recomandat judecatoarei sa apeleze la alta banca. 

“Mama mea este foarte bolnava, fiind imobilizata pe un pat de spital. Nemaifiind deplin constienta, s-a impus instituirea curatelei. Instanta m-a desemnat curator, in dispozitiv fiind consemnat dreptul meu de a-i ridica si administra veniturile. Sentinta este executorie.

M-am dus la agentia din Curtici a BRD sa solicit deschiderea unui cont cu un card atasat. Au fotocopiat documentele si dupa un timp m-a sunat dna Lulusa de la BRD Curtici sa-mi spuna ca juristul lor a identificat 2 probleme, respectiv ca hotararea nu ar fi definitiva, iar eu nu am dreptul sa solicit card, ca nu a scris judecatorul si asta ar rezulta din art. 183 Cod civil.

Si ca ei imi deschid cont, dar o sa ridic banii bolnavei cand le aduc hotararea cu stampila instantei ca e definitiva si doar de la ghiseu, ca nu am dreptul la card.

Cer sa vorbesc cu juristul, ii zic ca sentinta e executorie si ca am dreptul sa ma ocup de venituri, inclusiv sa le ridic, fara sa imi fie limitat dreptul in vreun fel.

Dupa inca vreo doua conversatii telefonice cu dna Lulusa, in care imi zice a juristul invoca faptul ca hotararea e cu drept de apel (repet, in dispozitiv e consemnat clar ca e executorie), m-a sunat dna Monica Iancu, care s-a prezentat drept director economic si care a negat ca mi-au cerut sentinta definitiva, dar a decretat ca nu am dreptul la card ca nu a scris judecatorul drepturi depline si ca in alte cazuri au scris.

Incercand sa-i explic juridic m-a sfatuit sa merg la alta banca, ca oricum nu mai am cont la ei si, la final, mi-a oferit argumentul suprem: nu vrea sa faca apel la ce spune presa despre mine. O intreb care presa doamna, cea din Arad? Imi raspunde: presa nationala toata“.

Oare Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Arad nu se poate autosesiza, in urma acestei intamplari, pentru a sanctiona atitudinea discriminatorie a unui sef de societate comerciala care presteaza servicii financiare catre populatie? (G.I.)

2 thoughts on “Judecatoarea Lavinia Cotofana, tratata cu sictir de oficialii BRD Arad si sfatuita sa apeleze la alta banca. Motivul: articolele de presa despre excluderea sa din magistratura

Leave a Reply