DESCINDERI! Mascatii din Timisoara si Oradea au saltat trei escorte de lux si un “peste”, suspectati ca au inselat un amorez italian cu 9.000 de euro

Politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate din Timisoara si Oradea, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat patru perchezitii, la locuintele unor persoane banuite de infractiuni informatice si inselaciune.


„La data de 9 august a.c., politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara si Oradea au efectuat patru perchezitii, pe raza a doua localitati din judetul Timis, unei localitati din judetul Caras-Severin si unei localitati din judetul Satu Mare, la locuintele a trei femei si un barbat, banuiti de infractiuni informatice si inselaciune”, se mentioneaza intr-un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane.

Din cercetari a reiesit ca, de la inceputul lunii decembrie 2014 pana in prima jumatate a anului 2015, un cetatean italian ar fi intrat in legatura pe un site de matrimoniale cu una dintre cele trei femei, care folosea acest site.

Discutiile dintre cei doi au evoluat pana la propunerea facuta de cetateanul italian de a o cunoaste personal, astfel ca a invitat-o la el in Italia, oferindu-se sa suporte toate cheltuielile legate de deplasare.

Pentru plata biletului de transport, cetateanului italian i s-a indicat sa vireze banii la o Agentie de Transport din Piatra Neamt, folosindu-se un site fals ce imita o firma de Transport International din Braila, pe numele celei de-a doua femei banuite.

Profitand de increderea cetateanului italian, cei patru banuiti l-au indus in eroare, sub diverse pretexte, solicitandu-i acestuia sa-i trimita sume de bani (9.000 de euro) pentru a inlatura toate obstacolele care stateau in drumul femeii catre Italia.

In urma perchezitiilor, politistii au ridicat trei laptop-uri, patru telefoane mobile, o tableta si mai multe inscrisuri care au legatura cu cauza, acestea fiind supuse perchezitiei informatice. Totodata, politistii au pus in aplicare 3 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul DIICOT Timisoara, pentru audieri.

La actiune au participat si lucratori din cadrul BCCO TM-SCCO Caras Severin, lucratori din cadrul BCCO Oradea-SCCO Satu Mare si luptatorii Serviciului pentru Actiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Timis.

In cauza, politistii continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de initiere si constituire a unui grup infractional organizat, fals informatic si inselaciune. (V.E.)

Leave a Reply