O noua trasnaie marca Grapini! „Fara certificat de prost nu puteti participa la miting”, este mesajul adresat romanilor din diaspora care vin in tara pentru marele protest, din 10 august, de la Bucuresti

Europarlamentarul Maria Grapini a distribuit pe pagina sa de Facebook un mesaj jignitor pentru romanii din diaspora care vor sa participe la mitingul de vineri seara, din Piata Victoriei, fiind indemnati sa treaca pe la sediul USR pentru ca de acolo se poate ridica certificatul de prost.


„Informam diasporenii ca taxa de prost se plateste la sediul USR. Fara certificat de prost nu puteti participa la miting!”, este mesajul redistribuit de Maria Grapini, care a fost a sters la scurt timp, din cauza comentariilor in care europarlamentarul era injurat si criticat extrem de dur de internauti.

Dupa ce a sters postarea jignitoare, Grapini a redistribuit un alt mesaj: „Pentru cei care cred ca ma jignesc, nu va mai obositi, sunt imuna”, le-a transmis europarlamentarul celor care au protestat impotriva etichetei de “prost” pusa romanilor de peste granite care vin la miting.

Ulterior, dupa ce a realizat dimensiunea gafei, in conditiile in care un europarlamentar are obligatia sa apere drepturile romanilor care muncesc in strainatate, Maria Grapini s-a aparat, spunand ca textul nu a fost scris de ea, ci de un roman plecat in strainatate, iar domnia sa nu a facut decat sa-l redistribuie pe Facebook. Mai mult, europarlamentara sustine ca ea este cea jignita de cei care posteaza pe pagina sa.

„Nu am jignit pe nimeni! Eu nu am sters distribuirea facuta. Acea postare apartine unui roman din diaspora. Am distribuit pentru a se vedea ca nu toata diaspora este pentru miting! Nu-mi apartine textul! Eu nu jignesc, altii care posteaza pe pagina mea jignesc si folosesc cuvinte vulgare. Cunosc multi romani din diaspora care fac cinste Romaniei. Nu trebuie generalizat, nu toti romanii plecati se lasa manipulati! Nu accept violenta, instigarea la ura, asa cum se intampla acum, la organizarea acestui miting”, a declarat europarlamentarul din Timisoara pentru portalul de stiri Hotnews.

Maria Grapini este cunoscuta mai ales pentru parada de greseli gramaticale si de exprimare, dar si pentru ca a plagiat pasaje de pe Wikipedia in romanul de dragoste pe care l-a publicat in urma cu un an. (Mara Ion)

Leave a Reply