RECORD! Care este cel mai mare salariu al unui medic rezident din Timisoara. “Sunt primii pasi spre normalitate!”, anunta ministrul Sanatatii

In tentativa de a opri exodul absolventilor de medicina din Romania spre spitalele din vestul Europei, actualii guvernanti au majorat considerabil salariile din sistemul de sanatate, in special pentru medicii rezidenti.


Cifrele publicate pe site-ul Spitalul Judetean “Pius Brainzeu”, din Timisoara, unul dintre cele mai transparente spitale din tara in ceea ce priveste salariile angajatilor, au constituit baza unor calcule efectuate de o publicatie de specialitate, iar concluziile sunt absolut bulversante.

Daca, in luna februarie 2018, venitul mediu net al celor 850 de medici rezidenti din aceasta unitate sanitara a fost de 5.300 de lei, in luna aprilie s-a constatat o crestere cu 42%, iar salariile tinerilor medici au ajuns la 7.500 de lei.

Cel mai mare salariu al unui medic rezident din spitalul din Timisoara, in luna aprilie, a fost de 10.696 de lei net pentru un medic rezident din anul VI. La polul opus, cel mai mic salariu a fost de 1.895 de lei net pentru un medic rezident din anul III.

Salariile medicilor rezidenti pot varia in functie de gradul de periculozitate al sectiei in care activeaza (de exemplu, sectia de bolnavi cu tuberculoza) sau de garzile platite, incepand cu anul al III-lea de rezidentiat.

“Sunt primii pasi spre normalitate, astfel incat medicii formati in Romania sa nu mai ajunga sa profeseze in vestul Europei, in detrimentul tarii care a investit in pregatirea lor”, a comentat Sorina Pintea, actualul ministru al Sanatatii. (Mara Ion)

 

Leave a Reply