Cine a ordonat jandarmilor sa intervina in forta la mitingul Diasporei? “Mana dreapta” a primarului Gabriela Firea, fost administrator public al orasului Voluntari, actualmente prefect cu detasare al Capitalei

Jandarmeria Romana a anuntat, sambata, ca ordinul de a se interveni in forta impotriva manifestantilor din Piata Victoriei a venit, vineri seara, la ora 23,11, de la Speranta Cliseru, prefectul cu detasare al Capitalei. Reprezentantii institutiei au mai precizat ca, pana acum, au fost deschise 8 dosare penale.


“S-a actionat in prima faze cu gaze, cu spray iritant, lacrimogen si ulterior s-au executat somatiile legale, respectiv cele trei semnale luminoase care anuntau interventia in forta.

Au fost date in conformitate cu normele, pentru atentionarea oamenilor.

Conform prevederilor in vigoare, prefectul este cel care aproba interventia in forta a jandarmilor. Aseara, pe baza informatiilor existente si a comportamentului agresiv a unei parti din cei aflati in piata, Jandarmeria a primit aprobare sa intervina in forta la ora 23.11.

Este ordinul de interventie semnat de prefectul Capitalei. Din acel moment, s-au luat masuri gradual astfel incat sa se evacueze zona”, a declarat, sambata dimineata, Marius Militaru, sef Serviciu Comunicare Jandarmeria Romana.

Prefectul Capitalei este ​​Speranta Cliseru care a fost numita temporar, prin detasare, in iulie. Speranta Cliseru este cunoscuta ca fiind mana dreapta a primarului Gabriela Firea, ocupand functia de consilier personal al acesteia.

Pana sa ajunga la Primaria Capitalei, Speranta Cliseru a fost administrator public al orasului Voluntar, care il are ca primar pe Florentin Pandele, sotul Gabrielei Firea. Ulterior, Gabriela Firea a numit-o membru in consilii de administratie la societatile nou infiintate: Compania Municipala Paza si Securitate Bucuresti S.A si Compania Municipala Dezvoltare Durabila Bucuresti SA. (V.E.)

Leave a Reply