Ministrul Justitiei, ”misiunea de sluga a PSD”! Presedintele PMP il ataca dur pe Tudorel Toader si atrage atentia ca se incearca revocarea din functie a procurorului general Augustin Lazar

Presedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, sambata, ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, isi exercita mai departe ”misiunea de sluga a PSD” si intentioneaza sa-l revoce din functie pe procurorul general Augustin Lazar, sub pretextul semnarii unui protocol cu SRI, pentru a ascunde adevaratii vinovati pentru evenimentele violente din 10 august.


Este evident ca declansarea anchetei a infuriat PSD-ul, iar domnul Tudorel Toader isi exercita mai departe misiunea de sluga a PSD si face exact ceea ce ii cere Liviu Dragnea.

Nu mai e nicio indoiala in chestiunea asta, chiar daca motivele invocate sunt cele pe care le-a anuntat. Si Liviu Dragnea a avut un protocol incheiat cu SRI, de ce nu isi da demisia din politica? Motivul real este ca PSD nu vrea sa se stie cine a trimis provocatorii in piata, pentru ca acolo este cheia intregului eveniment din 10 august”, a afirmat liderul PMP, Eugen Tomac.

Acesta a sustinut ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader aplica o strategie a social-democratilor.

„Faptul ca Parchetul a declansat acum aceasta ancheta arata in mod clar Dragnea este tot mai disperat. Acum ministrul Justitiei aplica strategia pe care au stabilit-o cei din PSD, nici mai mult nici mai putin. Faptul ca ministru declanseaza aceasta procedura acum arata clar ca exista legatura intre ce s-a intamplat pe 10 august si intre ce isi propune PSD”, a adaugat Eugen Tomac.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat sambata, pe Facebook, ca declanseaza procedura legala pentru evaluarea activitatii desfasurate de catre procurorul general, Augustin Lazar.

Declansez procedura legala pentru evaluarea activitatii manageriale desfasurata de catre procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie!

Preambul: In urma cu cateva saptamani afirmam faptul ca vine vremea cand fiecare trebuie evaluat. In urma cu cateva luni apreciam disponibilitatea procurorului general al PICCJ pentru desecretizarea Protocolului din 2009.

Zilele acestea aflam ca in realitate a fost “desecretizat” un protocol “abrogat” inca din 2016. Aceasta deoarece, potrivit art. 27 al Protocolului din decembrie 2016, “La data intrarii in vigoare a prezentului Protocol se abroga Protocolul de cooperare intre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Serviciul Roman de Informatii pentru indeplinirea sarcinilor ce le revin in domeniul securitatii nationale nr…..din 04.02.2009”.

Folosirea sintagmei “se abroga”, arata si faptul ca semnatarii respectivelor Protocoale au inteles sa le confere acestora valente normative.

Rezultatele evaluarii, insotite de eventuale propuneri, vor fi facute publice in termen de cel mult 30 de zile”, se arata in mesajul postat de Tudorel Toader, pe Facebook. (I.P.)

 

Leave a Reply