Primarul Nicolae Robu isi ataca dur detractorii! “Niste lichele autopretinse ba jurnalisti, ba politicieni, ba… analisti, comentatori etc canta non-stop prohodul Timisoarei”

Revenit din concediu cu mintea odihnita, mai cu seama ca nu si-a fortat chitara pentru a compune o alta piesa extrem de apreciata de public, primarul Nicolae Robu s-a enervat cumplit cand a descoperit ca, in absenta sa, niste oameni cu « suflet negru si minte putina » au inceput sa cante prohodul Timisoarei.


Lucrurile nu pot ramane asa, pare sa-si fi spus in barbie, primarul Timisoarei si, imediat, a luat o foaie alba de Facebook si a inceput sa redacteze, apasat, o replica acida pentru « lichelele » care nu au incredere in calitatile sale manageriale.

Reproducem intocmai textul postat de Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook, lasand cititorilor libertatea de a trage concluziile ce se impun.

“Nu mor caii cand vor cainii! Spune o vorba cu talc din popor!

Ei bine, de cand subsemnatul, cu sinceritatea arhicunoscuta, am facut cunoscut ca Primaria Timisoara nu mai poate plati diversele facturi la fel de prompt cum o facea pana in toamna lui 2017, niste lichele autopretinse ba jurnalisti, ba politicieni, ba… analisti, comentatori etc canta non-stop prohodul Timisoarei! Oameni cu suflet negru si minte putina si nici aia toata buna!

Da, nu ne este usor de circa un an incoace, de cand:

* am avut de platit peste 20 de milioane lei pt remedierea stricaciunilor produse de furtuna din septembrie 2017 (Guvernul ne-a refuzat sprijinul din fondul national pt calamitati!) si i-am platit
* am avut de platit aproape 20 de milioane lei in 2017 si peste 10 milioane lei deja in 2018, in locul RATT / STPT, rate dintr-un TVA neachitat de administratia Ciuhandu, in valoare totala de 68 milioane lei si i-am platit!
* am avut de platit, in locul COLTERM, in 2018, 15 milioane lei pt certificate verzi si i-am platit!
* am avut venituri, pe lunile aprilie – august 2018, cu peste 20 milioane lei mai mici decat in perioada similara din 2017, datorita scaderii de catre Guvern a impozitului pe venit de la 16% la 10%, fara compensarea completa a efectelor asupra administratiilor publice locale

Si, cu toate acestea, sub hater-eala continua a indivizilor si individelor cu suflet negru si minte putina si nici aia toata buna, referiti / referite mai sus, noi am reusit in acest timp:

* sa finalizam pasajele Jiul si Popa Sapca pe venituri proprii
* sa platim pana la ultimul, troleibuzele si autobuzele contractate de administratia Ciuhandu si platite de administratia Robu
* sa platim 23 din cele 25 de tramvaie excelente Armonia (mai avem de primit 5 pana la totalul de 30 si de achitat 7)
* sa platim 10 din cele 13 minibuze Mercedes excelente si ele (mai avem de primit 7 pana la totalul de 20 si de platit 10)
* sa sustinem cu 12 milioane lei doar in 2018 si cu alte milioane in 2017 lucrarile la Spitalul de Copii
* sa reabilitam la superlativ Parcul Alpinet si sa amenajam / reabilitam o multime de locuri de joaca in cartiere
* sa sustinem financiar cu zeci de milioane lei o multime de lucrari si de proiecte de dotare cu echipamente la scoli, gradinite si spitale
* sa sustinem cu zeci de milioane lei cota subventionata din costurile cu agentul termic in sistem centralizat, pt 60.000 de familii abonate, incat sa fi putut trece cu bine peste iarna
* sa sustinem cu milioane de lei proiectul Timisoara Capitala Europeana a Culturii si cu alte milioane bogata agenda culturala a orasului, multimea de festivaluri de toate felurile cu acces liber pt toata lumea
* sa sustinem cu cca 10 milioane lei sportul timisorean, in special echipele de rugby, handbal si baschet
* sa sustinem o multime de alte lucruri mai mici ca anvergura, dar extrem de importante si ele

Da, nu ne este usor! Nu ne este usor, dar lucrurile nu sunt dramatice, avem capacitatea sa platim -e adevarat, cu anumite intarzieri, dar intarzieri obisnuite in Romania, aproape regula, neobisnuite pana acum doar sub semnatura Nicolae Robu!!!-, sa platim tot ce este asumat si ce mai asumam drept cheltuieli de acum incolo!

In context, imi face placere sa le comunic sportivilor de la SCM Timisoara -clubul Primariei, am constatat ca nu toata lumea stie! -, este vorba de rugby-isti, handbalisti si baschetbalisti si staff-urilor tehnice ca am analizat cu atentie posibilitatile de plata din 10 septembrie 2018 si voi directiona catre SCM minim 1.5 milioane lei, posibil chiar 2 milioane lei, toti destinati lor, pt salarii!

Eu le multumesc tuturor pt seriozitatea aratata, pt intelegerea de care au dat dovada, PT CARACTERUL DOVEDIT – asa sportivi sa tot avem! – si ii asigur ca fac tot ce este omeneste posibil sa reajungem cat mai repede la o punctualitate a platilor impecabila!

Le urez mult succes in competitii si-i asigur ca le sunt permanent aproape, chiar daca timpul nu-mi permite sa le-o arat prea des si prin relationare fata-n fata!

Mergem inainte! Stimati timisoreni de buna credinta – dv, majoritatea covarsitoare contati pentru mine, nu cei referiti de doua ori in prima parte a postarii si nu-i mai numesc! -, va asigur ca tot ce facem este facut cu buna credinta, cu cinste, cu corectitudine si daruire, pt dv., pt orasul nostru! Noi nu ne lamentam, noi gasim solutii, luptam, razbim!

P.S. Multumesc d-lor Madalin Bunoiu si Ionita Dobosi pt prestatia lor in slujba sportului timisorean – rugby-ului, in cazul primului, respectiv handbalului, in cazul celui de-al doilea! (I.P.)

 

One thought on “Primarul Nicolae Robu isi ataca dur detractorii! “Niste lichele autopretinse ba jurnalisti, ba politicieni, ba… analisti, comentatori etc canta non-stop prohodul Timisoarei”

  1. Pute ti transmite Primarului Robu pe aceasta cale ca nu este obligatoriu sa fie Primar poate demisiona daca este mai ales obosit..cat despre calitățile manageriale nu este Nici la nivelul de a întreține fostele clădiri ridicate de Imperiul Austro Ungar..in concluzie poate sa se odihnească împreună cu Consilierul Naslau in Italia pe banii nostri..
    Dacă era un bărbat adevărat demonstra că iubește Timisoara insa rădăcinile acestuia nu sunt din zona..Sincer nici o fermă nu poate manageria intrucat s ar fura singur!!! Cand Timisoara va avea un Primar cu rădăcini va renaște orasul pana atunci mulțumiți fostului Secretar de partid Telescu ca a modernizat orasul din anii 1976_ 1982..A fost cel mai cosmopolit oraș pana in 1985..Stimate Primar te mândrește ca cumperi autobuze si tramvaie in 2018.fa o plimbare cu Naslau pana la Zagreb sa vezi cum arată un oras european..dealtfel asa cum arată orasul in prezent asa este si casa ta!

Leave a Reply