REFUGIU! Avocatul suspendat din profesie Tudorel Toader se pregateste sa se autonumeasca in functia de notar public. Plecarea iminenta din functia de ministru se datoreaza refuzului de a semna OUG pentru amnistie

Tudorel Toader isi pregateste terenul profesional pentru momentul in care nu va mai fi ministrul Justitiei, in conditiile in care plecarea sa din functie pare iminenta si este legata de refuzul de a semna OUG, asteptata cu nerabdare de Liviu Dragnea, care sa consfinteasca amnistia si gratierea.


In acest sens, ministrul a depus o cerere de intrare in Uniunea Notarilor Publici din Romania, care este adresata presedintelui Uniunii, Viorel Manescu. Totodata, ministrul solicita ca, imediat dupa numirea in Uniunea Notarilor sa fie suspendat din functia de notar avand in vedere incompatibilitatea cu functia de ministru.

Tudorel Toader invoca recenta modificare a Legii CCR nr. 47/1992, intrata in vigoare in luna iulie. Mai precis art. 69 al 4 potrivit caruia “dupa incetarea mandatului ca urmare a expirarii termenului pentru care a fost numit, judecatorul Curtii Constitutionale poate opta pentru intrarea in avocatura sau notariat, fara examen”.

Pana la aceasta modificare, un fost judecator CCR putea fi primit in corpul notarilor sau in barou exclusiv in baza unui examen, la fel ca orice alt jurist.

Mai exista un aspect foarte interesat. Potrivit Legii notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995, numirea in functia de notar este semnata prin ordin de ministrul Justitiei. Paradoxal, Tudorel Toader ii cere presedintelui notarilor publici sa avanseze propunerea catre ministrul Justitiei, nimeni altul decat acelasi Tudorel Toader.

Mai exact, Viorel Manescu este rugat de Tudorel Toader sa-l propuna pe Tudorel Toader ministrului Tudorel Toader pentru functia de notar public.

Ramane de vazut ce va face ministrul Toader cu aceasta cerere care il priveste pe candidatul la functia de notar Tudorel Toader. Va semna personal propria numire in functia de notar public sau va delega dreptul de a face aceasta numire unui secretar de stat…

Interesant este ca la Congresul Avocatilor din luna aprilie, Tudorel Toader, in acest moment avocat suspendat, le spunea colegilor sai: “astept momentul in care voi scoate roba de la naftalina si voi cere revenirea in activitatea de avocat”. (V.E.)

 

Leave a Reply