Noul an scolar surprinde Guvernul PSD-ALDE cu lectiile nefacute! Deputatul Cornel Samartinean atrage atentia ca 37 de scoli si gradinite din Timis functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu

Deputatul Cornel Samartinean atrage atentia ca noul an scolar a surprins Guvernului PSD-ALDE cu lectiile nefacute, in conditiile in care sute de unitati scolare functioneaza, in continuare, fara autorizatie sanitara sau autorizatie de securitate la incendiu.


Numai in Timis, din cele 595 de unitati de invatamant, noua gradinite si scoli nu au autorizatie sanitara de functionare, iar ale 37 de scoli si gradinite functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu. Concluzia liderului PMP Timis: Educatia ramane o prioritate de septembrie pentru actualii guvernanti.

Reproducem comunicatul primit la redactie.

“Partidul Miscarea Populara considera ca dezvoltarea Romaniei este strans legata de patru domenii-cheie, si anume: educatie, sanatate, infrastructura, mediu de afaceri. Consideram ca educatia este pilonul de baza al bunastarii, in care elevul trebuie sa fie in centrul invatamantului.

Din pacate, pana in prezent, guvernarea actuala ignora aceste axiome şi nu a elaborat nicio strategie concreta in ceea ce priveşte sistemul educational din Romania. Reteta succesului marca PSD-ALDE in educatie continua sa fie una foarte simpla: lipsa de interes si nepasarea, care duc la scaderea performantei şi calitatii in educatie.

Pentru Guvernul PSD-ALDE prioritare sunt actele normative prin care se urmareste politizarea excesiva a intregului sistem educational. Desi coalitia aflata la guvernare din 11 decembrie 2016 a declarat ca va rezolva problemele din educatie, situatia invatamantului este dezastruoasa ca si acum doi ani.

La inceperea acestui nou an scolar exista mii de scoli si gradinite din tara care nu vor putea fi deschise din cauza conditiilor de desfasurare a procesului de invatamant.

In ceea ce priveste  judetul Timis, in urma controalelor efectuate exista si la inceputul acestui an scolar gradinite si scoli fara autorizatie sanitara de functionare. Astfel din totalul de 595 unitati de invatamant din judetul Timis, in prezent sunt noua gradinite si scoli fara autorizatie sanitara de functionare. In afara de aceasta problema, in urma controalelor efectuate de catre ISU Timis s-a constatat ca sunt 37 de scoli si gradinite care functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu.

Calendaristic toamna i-a surprins din nou pe guvernanti cu temele nefacute si i-a luat pe nepregatite. Realitatea ne demonsteaza inca o data faptul ca nu le pasa de educatie, asa cum nu le pasa nici de sanatate, nici de infrastructura, de nimic ce implica bunastarea cetatenilor acestei tari. Practic, pentru Guvernul PSD-ALDE, educatia este si in acest inceput de an scolar o “prioritate de septembrie” si doar la nivel declarativ”, se mentioneaza in comunicatul PMP. (Mara Ion)

3 thoughts on “Noul an scolar surprinde Guvernul PSD-ALDE cu lectiile nefacute! Deputatul Cornel Samartinean atrage atentia ca 37 de scoli si gradinite din Timis functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu

  1. Parca il vad pe dl Robu cum vine la deschiderea cursurilor, la Colegiul Bănățean. Ar fi bine sa intre si in cateva clase sa vadă in ce conditii se desfășoară învățământul in aceasta școală. Sunt clase cu “pedigree” care sunt mutate în fiecare an, in alta parte, pentru că părinții adună sume considerabile de bani pentru a le reface, de la parchet decopertat pana la zugrăveli si reparatii pereti, ferestre si usi. Oare Dnul Director CNB doarme linistit? Nu ma voi mira ca in curând sa apara filmulețe cu astfel de clase la TV, asa cum au apărut cu cele din spitalele groazei, să vedem atunci cum o sa își paseze responsabilitatile. La mijloc vor apare profesorii vinovati, ca le-au cerut părinților sa refacă clasele din bani proprii, că deh, învățământul e gratuit!

  2. Jale cu invatamantul nu numai iin Timisoara . In toata tara este la fel. Spatii insuficiente; ore de dupamiaza. Fondul clasei merge in continuare; paznici pentru care se plateste pana la 1000 lei de elevi after-school sau before -school ; mai nou CLUB EDUCATIONAL – 500 lei. Azi dimineta a fost o emisiune la Europa FM care avea ca tema invatamantul romanesc , unde se vorbea de 1000 de lei After-school-ul !!!!!! fondul clasei- anumite manuale recomandate etc. Clar ca After-school-ul e optional , dar si pretul este pe masura la alocatia penibila de care beneficiaza un copil in tara noastra. Directorii sunt niste cerberi care tin sub papuc cadrele didactice, care trebuie sa puna in practica toate elucubratiile acestora. Politizare la maxim ; inspectori scolari numiti pe criterii politice multi neavand practica si experienta pedagogica , dar care sunte peste cadre didactice cu practica si experienta. Invatamant gratuit – la naiba .

  3. E golanie mare in scolile de renume din Timișoara. Se întrec părinții sa dea banu sa se faca clasa, ca să se pună bine cu învățătoarea sau dirigintă. Un fel de prostituție generalizată! Directorii fălosi, raportează ca scoala lor e pe locul întâi la condiții etc…. Dar se uita șantajul la care sunt supuși părinții ca să nu aibă probleme odraslele lor. Iar vis a vis de Colegiul Bănățean, conducerea e abonata la astfel de sponzorizari si practica cu nonsalanta exploatarea materială a bieților părinți.

Leave a Reply