Caine din rasa Boxer German ucis cu cruzime la Buzias! Plangerea depusa la Parchetul de pe langa Judecatoria Lugoj a fost clasata

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Lugoj au trecut cu vederea un caz grav de cruzime fata de animale, in sensul Legii 205/2004, si au dispus clasarea unei plangeri in care s-a reclamat uciderea intentionata a unui caine.


Potrivit sesizarii depuse la parchet de Maria Borca, din Buzias, fapta penala s-a produs in toamna anului trecut, cand cainele sau, un boxer german, a fost atacat de cainele unui vecin, un maidanez lasat, mai tot timpul, nesupravegheat pe strada. In seara zilei de 19 septembrie 2017, relateaza femeia, si-a lasat cainele pe strada pentru a se plimba, pentru ca nu era “un caine agresiv, nu a atacat alti caini, nu a sarit sa muste oameni, avand carnet de sanatate avizat de medicul veterinar Gaal Ovidiu”, dupa se mentioneaza in plangere.

La un moment dat, pe strada a aparut si cainele vecinului Ioan Cirmat, iar intre cele doua animale a izbucnit o incaierare. Pentru a aplana situatia, femeia a intentionat sa-si ia boxerul si sa-l bage inapoi, in curte, insa vecinul si-a asmutit cainele sa continue lupta.

“Incaierarea a inceput din nou, cainele lui apucandu-l pe al meu cu coltii de o ureche. Am alergat sa-i despart din nou, aproape 150 de metri, pana in apropierea casei lui Ioan Cirmat. In tot acest timp, eu punandu-ma in fata masinii numitului, cu scopul de a-i opri din incaierare pe cei doi caini, acesta claxona si accelera masina cu scopul sa-mi omoare cainele, calcandu-l cu masina, totodata adresandu-mi tot felul de injurii si amenintari”, se relateaza in plangerea depusa la parchet.

Iritat peste masura de faptul ca maidanezul sau a pierdut lupta si a fost pus pe fuga, Ioan Cirmat a decis sa se razbune.

“In mod voit si premeditat, mi-a calcat cainele, trecat cu rotile din fata ale masinii peste picioarele din spate ale cainelui meu. Ulterior a oprit masina, spunandu-mi: Uitate la caine, vrei sa traiasca sau sa ti-l omor? Eu plangand si rugandu-ma de el, vazand cum cainele incearca sa se taraie pe picioarele din spate, i-am spus sa nu-mi omoare cainele. Mi-a replicat Uita-te cum trec peste el si n-a ezitat nici a doua oara si a trecut peste cainele meu, de aceasta data peste cap, fara nicio remuscare, fapt ce a condus la decesul cainelui”, povesteste Maria Borca.

Durerea femeii a fost cu atat mai mare, cu cat, de la moartea sotului, acest caine era tratat ca un membru de familie. “Subliniez faptul ca sunt o femeie singura, copiii sunt plecati la munca in strainatate, iar acest caine a fost pentru mine, pentru copiii si nepotii mei, ca un membru de familie, foarte bun de paza, un caine de nadejde si totodata un prieten destoinic, nefiindu-mi frica sa ies noaptea din casa”.

In plangerea depusa la parchet, proprietara cainelui mort a cerut audierea a doi martori si s-a constituit parte civila cu suma de 800 de lei, valoarea unui pui de caine din rasa Boxer German, si 10.000 de lei daune morale.

Dupa aproape sase luni de evaluare a acestui caz, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Lugoj au decis ca nu se impune pedepsirea paratului Ioan Cirmat, sub motivatia ca decesul cainelui s-ar fi datorat faptului ca acesta a sarit sub rotile masinii.

Solutia de clasare a fost atacata la instantele de judecata, dupa ce prim-procurorul de la Lugoj a respins contestatia reclamantei. In cazul in care va fi gasit vinovat, Ioan Cirmat risca inchisoare de la 3 luni la 1 an sau amenda. (Vlad Enciu)

 

 

One thought on “Caine din rasa Boxer German ucis cu cruzime la Buzias! Plangerea depusa la Parchetul de pe langa Judecatoria Lugoj a fost clasata

Leave a Reply