Procurorul de la Parchetul Timis suspendat din profesie pentru alcool la volan, in asteptarea unei sentinte care sa ignore “regina” probelor

Curtea de Apel Oradea a fixat un nou termen pentru administrarea probelor in dosarul in care procurorul Ciprian Dorobantu, care a activat la DNA Timisoara, a fost trimis in judecata pentru comiterea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului.


In sedinta de judecata din 21 septembrie se va pune in discutie legalitatea principalei probe a acuzarii, Buletinul de analiza toxicologica nr. 222/A/10.05.2016, emis de IML Timisoara, in conditiile in care acesta a fost exclus din dosar de judecatorul de camera preliminara, insa readus in rechizitoriu de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care au admis contestatia formulata de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Oradea.

In cazul in care aceasta proba esentiala in economia procesului va fi, din nou, ignorata de judecatorul cauzei, este foarte posibil sa asistam la o achitare si revenirea la serviciu a procurorului Ciprian Dorobantu. In caz contrar, este de asteptat o probare a vinovatiei, condamnarea si excluderea din magistratura.

Reamintim ca, dupa trimirea in judecata, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat suspendarea din functia de procuror a domnului Dorobantu Ciprian, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, (Nota Directiei resurse umane si organizare nr.11128/2017) incepand cu data de 15.05.2017.

Dupa cum spuneam si intr-un alt articol, acest necaz a avut si o parte buna pentru procurorul timisorean: suspendarea din profesie i-a permis sa iasa din iuresul anticoruptie si sa reflecteze mai mult asupra vietii de familie, astfel ca, din martie 2018, a devenit tatic. (G.I.)

Leave a Reply