Protest al judecatorilor din tara pe treptele Palatului de Justitie din Bucuresti! “Vom decida daca este cazul sa trecem la masuri radicale!”, anunta judecatorul Cristi Danilet

Reprezentanti ai magistratilor din toate judetele tarii vor protesta, astazi, de la ora 17,30, pe treptele din fata Curtii de Apel Bucuresti. Anuntul a fost facut de judecatorul Cristi Danilet, de la Tribunalul Cluj, fost membru al CSM, pe pagina de Facebook.


De altfel, Danilet a anuntat in urma cu ceva timp ca magistratii iau in calcul „blocarea activitatii” in toata tara, in cazul in care ministrul Tudorel Toader „continua cu evaluarea aceasta a procurorului general in afara legii, daca ignora solicitarile din partea magistratilor”.

Judecatorul Cristi Danilet acuza politizarea actului de justitie si sustine ca, pana acum, ministrul Justitiei nu a dat niciun raspuns la solicitarile magistratilor.

“Se pare ca nu doreste sa intalneasca magistratii pentru a discuta cu ei despre situatia grava in care este magistratura in momentul de fata. Avem modificari la Codurile Penale care se apropie, avem deja doua legi ale Justitiei intrate in vigoare, iar cea de-a treia se afla la Curtea Constitutionala. S-au ignorat complet standardele internationale Vom fi prezenti pe treptele Curtii de Apel, dupa care vom decide alte masuri pe care trebuie sa le luam pentru a ne arata nemutumirea fata de politicile Parlamentului si Guvernului in privinta justitiei”, a explicat Danilet.

”Fiecare judet si-a desemnat reprezentanti care vor fi maine prezenti pe treptele Palatului de Justitie din Bucuresti. Noi am asteptat ca ministrul Justitiei sa raspunda la scrisoarea deschisa pe care am formulat-o. Neprimind acest raspuns, maine vom decide impreuna cu toti colegii din tara daca este cazul sa trecem la masuri radicale: fie proteste in fata fiecarui Tribunal din Romania, fie o masura extrema: incetarea activitatii. Dar, repet, acest lucru se va decide maine”, a incheiat judecatorul Danilet. (V.E.)

Leave a Reply