EXCLUSIV! Un judecator de la Tribunalul Timis, implicat in luptele interne de la Universitatea Tibiscus. VEZI ce schimbare esentiala in managementul institutiei aduce o decizie a Curtii de Apel

Luptele interne din cadrul Universitatii Tibiscus, in care este angrenata tabara Asociatiei Universitatea Tibiscus, reprezentata de Corina Musuroi si Dan Laurentiu Lacrama, si cea a membrilor fondatori au fost transate, recent, de Curtea de Apel Timisoara.


Instanta a decis ca stampila Universitatii Tibiscus sa fie restituita Uniunii Fundatia „Augusta”, adica fondatorilor de drept ai celei mai vechi institutii de invatamant superior din Timisoara.

Aceasta revenire la normal in managementul Universitatii Tibiscus a fost adusa la cunostinta cadrelor didactice si a personalului auxiliar de catre reprezentantii fondatorilor, in cadrul unei intalniri care a avut loc, recent, la sediul universitatii.

Atat Aurel Anca, unul dintre membrii fondatori, cat si finantistul Dumitru Popovici si judecatorul Dumitru Hantea au prezentat decizia Curtii de Apel Timisoara, care este executorie desi nu este definitiva, si au explicat in ce fel va influenta aceasta hotarare activitatea viitoare a Universitatii Tibiscus.

De remarcat ca Dumitru Hantea, judecator la Tribunalul Timis, este chiar absolvent al Universitatii Tibiscus, promotia 1996. 

Revenind la discutii, in primul rand, s-a raspuns la cea mai arzatoare intrebare, si anume ca institutia nu-si va inchide portile, ca procesul de invatamant cu actualii studenti va continua si se spera ca, la finalul celor 18 luni de monitorizare, universitatea sa-si recapete dreptul de a organiza examene de admitere in anul I si exemene de licenta si de master.

De asemenea, se va trece urgent la constituirea unui nou consiliu de administratie, agreat de membrii fondatori, si alegerea unui rector, intocmirea Cartei Universitare, care va fi atasata la dosarul de evaluare institutionala care va fi depus la ARACIS.

“Noi nu dorim sa inchidem universitatea, pentru ca daca ar fi vrut, membrii fondatori puteau cere demult sa se puna lacatul. Dupa decizia Curtii de Apel Timisoara, speram ca lucrurile sa intre in normalitate, sa se permita inspectorilor de la minister sa intre in universitate si sa aiba acces la documente, nu cum s-a intamplat pana in prezent, iar anul viitor sa revenim cu examenul de admitere.

Zvonurile privind inchiderea universitatii sunt lansate de concurenta de pe piata invatamantului universitar, intrucat asistam la o goana nebuna dupa studenti. Deocamdata nu o sa spun mai multe, dar va veni si timpul adevarurilor incomode, penale, pentru cei care au intentionat sa preia abuziv patrimoniul Universitatii Tibiscus”, ne-a dezvaluit Dragos Anca, fiul fondatoarei Anca Augusta.

Miza scandalului care a adus universitatea in pragul desfiintarii este patrimoniul institutiei, estimat la patru milioane de euro. “Trei etaje ale cladirii de pe strada Daliei, o cantina in Complexul Studentesc, aproximativ 10 hectare de teren la Dumbravta si apartamente la Sasca”, ne-a explicat Dragos Anca.

Bunurile au fost donate de Fundatia Augusta catre Universitatea Tibiscus pentru ca institutia de invatamant sa poata fi acreditata, insa, intre timp, fostul rector, Corina Musuroi, a dispus vanzarea unora dintre imobile pentru a finanta activitatea institutiei. (G.I.)

Leave a Reply