BAD NEWS! Procurorii DIICOT confirma inceperea urmaririi penale in dosarul in care jurnalista Emma Zeicescu este cercetata pentru detinere de droguri. Cati ani de inchisoare risca vedeta TV

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Structura centrala au confirmat faptul ca, in dosarul de droguri in care este implicata cunoscuta realitazoare de televiziune Emma Zeicescu, de la TVR1, s-a inceput urmarirea penala in rem.


”Urmare a informatiilor aparute in spatiul public, cu privire la faptul ca <o vedeta de la TVR si un prezentator de la Realitatea TV ar fi fost anchetati de DIICOT pentru detinere de substante interzise>,

Biroul de informare si Relatii Publice este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

Din verificarile efectuate in evidentele DIICOT – Structura centrala a rezultat faptul ca, la data de 21.08.2018, a fost inregistrat un dosar penal in care se efectueaza cercetari „ in rem”, sub aspectul savarsirii infractiunii prevazuta de art.4 din Legea 143/2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri”, se arata intr-un comunicat la DIICOT.

Explicatia inceperii urmarii penale doar cu privire la fapta o regasim in art. 305 din Codul de procedura penala, care stipuleaza urmatoarele:

“Cand actul de sesizare indeplineste conditiile prevazute de lege, organul de urmarire penala dispune inceperea urmaririi penale cu privire la fapta savarsita ori a carei savarsire se pregateste, chiar daca autorul este indicat sau cunoscut”.

In cazul in care vor fi gasiti vinovati, Emma Zeicescu si iubitul ei risca, potrivit art. 4 din Legea nr. 143/2000, privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri, intre 2 si 5 ani de inchisoare. (V.E.)

 

Leave a Reply