ALERTA! Sindicatul Filarmonicii “Banatul” Timisoara anunta intrarea in greva si face apel la publicul meloman pentru sustinere

Conflictul de munca care tensioneaza, de mai multa vreme, raporturile de munca dintre directorul Filarmonicii “Banatul” din Timisoara, Ioan Garboni, si membrii ochestrei a ajuns in faza grevelor.


Intr-un comunicat primit la redactie, liderul de sindicat Florin Lupulescu anunta faptul ca muzicienii vor intra in greva pe termen nelimitat.

Sindicatul Filarmonicii “Banatul” doreste sa anunte ca in urma esuarii tuturor incercarilor de solutionare a conflictului de munca, care exista de foarte mult timp intre noi si directiunea institutiei noastre, am luat decizia de a intra in greva.

Dorind ca efectele neplacute ale acestui eveniment sa fie cat mai putin resimtite de onoratul nostru public, anuntam ca greva se va desfasura astfel: vineri 28.09.2018, va avea loc greva de avertisment incepand de la ora 19 pana la 20, intarziind concertul programat cu o ora, iar greva generala propriu-zisa va incepe vineri 05.10.2018.

Speram ca actiunile noastre disperate sa sensibilizeze autoritatile locale si multumim anticipat publicului timisoarean pentru sustinere”, se precizeaza in comunicatul semnat de Florin Lupulescu.

In conditiile in care municipiul Timisoara urmeaza sa preia titlul de Capitala Culturala Europeana, este de asteptat ca primarul Nicolae Robu sa se tina de cuvant, macar in ceasul al 12-lea, si sa renunte la protectia pe care i-o ofera, dupa pactul de coabitare de la alegerile locale, directorului Ioan Garboni. (I.P.)

Leave a Reply