DOAR 300! Liderul PMP Timis Cornel Samartinean face apel la colegii din Camera Deputatilor sa respecte vointa electoratului exprimata la referendum in privinta reducerii numarului de parlamentari

In data de 5 septembrie 2018, ca urmare a depasirii termenului de adoptare, Senatul a adoptat tacit initiativa Partidului Miscarea Populara privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor, precum si pentru organizarea si functionarea Autoritatii Electorale Permanente.


Proiectul de lege PL-x nr. 462/2018 pentru modificarea Legii nr.208/2015 are ca obiect de reglementare modificarea Legii nr.208/2015, in sensul reducerii numarului de mandate de senator si deputat.

Astfel, se propune majorarea normei de reprezentare pentru deputati la 101.000 de locuitori si, pentru senatori, la 203.000 de locuitori. De asemenea, se propune modificarea alin.(5) al art.5 din aceeasi lege, astfel incat numarul mandatelor de deputat dintr-o circumscriptie electorala sa fie de cel putin 3, fata de cel putin 4, conform reglementarii in vigoare.

Aceasta propunere legislativa a fost depusa ca urmare a vointei liber exprimate de cetatenii Romaniei in anul 2009. Astfel, la data de 22 octombrie 2009, presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu a emis Decretul pentru organizarea unui referendum national, referendum care a vizat consultarea cetatenilor cu privire  la trecerea la parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari.

Pentru Partidul Miscarea Populara prioritar este interesul si vointa cetateanului! De aceea, astazi, la noua ani de la referendum, Partidul Miscarea Populara reaminteste majoritatii parlamentare din Biroul Permanent al Camerei Deputatilor faptul ca vointa electoratului in aplicarea rezultatului referendumului din 2009 privind reducerea numarului de parlamentari la 300 este suverana si trebuie respectata, fiind imperios necesar ca acest demers legislativ sa fie dezbatut si votat cat mai repede si de catre Camera Deputatilor, care este camera decizionala. Partidul Miscarea Populara lupta pentru Romania! (I.P.)

One thought on “DOAR 300! Liderul PMP Timis Cornel Samartinean face apel la colegii din Camera Deputatilor sa respecte vointa electoratului exprimata la referendum in privinta reducerii numarului de parlamentari

  1. Acest parlamentar?…demagog si ipocrit se face ca uita ca in 2009 cand a fost acest referendum(initiat de mentorul sau basescu) basistii conduceau guvernul si parlamentul….nu au urmat procedura de urmat pentru ca rezultatul referendumului sa fie transpus in lege si acum arunca “pisica” la altii…bai Cornelus, n-ai putina rusine? crezi ca poti prosti pe toata lumea?

Leave a Reply