EXCLUSIV! Cine este noul presedinte al Academiei Romane – Filiala Timisoara, inginerul care-l schimba din functie pe agronomul Ioan Paun Otiman

Un important eveniment desfasurat, luni, de la ora 11, in aula festiva a Academiei Romane – Filiala Timisoara, nu a fost tratat cu fastul cuvenit celui mai important for de stiinta si de cultura din Romania.


Cu o discretie inexplicabila, aproape masonica, vicepresedintele Academiei Romane, academicianul Razvan Theodorescu, a condus festivitatea de desemnare a unui nou presedinte la conducerea Filialei Timisoara a Academiei Romane.

Cum era de asteptat, in conditiile in care Timisoara are doar doi membri titulari in Academia Romana, functia detinuta de cel mai vechi academician din Timisoara, inginerul agronom Ioan Paun Otiman, care poarta acest titlu inca din 1999, a fost preluata de cel de-al doilea academician din orasul de pe Bega, membru cu drepturi depline doar din aprilie 2015.

Este vorba despre prof. dr. ing. Dan Dubina, de la Facultatea de Constructii a Universitatii Politehnica Timisoara, cercetator principal I si sef Sectie Constructii Metalice si Sudura din cadrul Centrului de Cercetari Tehnice Fundamentale si Aplicate-CCTFA al Academiei Romane – Filiala Timisoara.

Dan Dubina, 68 de ani, nascut in Fierbinti, judetul Dambovita, este o personalitate cu remarcabila recunoastere si vizibilitate nationala si internationala, cu un cv impresionant, castigator de doua ori al premiului „Anghel Saligny”, Doctor Honoris Causa al Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, profesor onorific al Universitatii din Pecs, Ungaria, autor a 7 inventii, evaluator de proiecte UE, European Steel Design Award, 2003 si 2007, membru in comisii de doctorat din Franta, Belgia, Spania, Portugalia, Slovenia si Hong Kong, membru marcant al unor institutii, organizatii si asociatii profesionale internationale din domeniul constructiilor civile.

In cadrul aceleiasi festivitati, fizicianul Ladislau-Nicolae Vekas, membru corespondent al Academiei Romane, a fost mandatat sa ocupe functia de vicepresedinte al institutiei. Academicianul Ioan Paun Otiman va detine functia de presedinte onorific a filialei academice timisorene.

“Festivitatea a avut loc intr-un cerc restrans, cu usile inchise, fara presa”, ne-a comunicat, cu discretia necesara, un participant la conclavul academicienilor din Timisoara, conturand atmosfera de eveniment aproape ocult ce-a invaluit aceasta schimbare importanta din viata academica locala.

Felicitand noua echipa de conducere a Academiei Romane – Filiala Timisoara, ne exprimam speranta ca, pe viitor, transparenta institutionala sa fie ridicata la nivelul prestigiului academic specific forului care reuneste toata floarea cea vestita a inteligentei romanesti. (Mara Ion)

One thought on “EXCLUSIV! Cine este noul presedinte al Academiei Romane – Filiala Timisoara, inginerul care-l schimba din functie pe agronomul Ioan Paun Otiman

  1. Cati bani a castigat Domnul Prof Dr. Ing in urma celor 7 inventii( 3 la OSIM).? VA MULTUMESC PENTRU EVENTUALUL RASPUNS. / Cu siguranta, nu este o cinste pentru Timisoara, pentru Romania cand ICSIT M-U Filiala Timisoara s-a desfintat in anul 1992, numarul extrem de putine inventii la OSIM arata ca munca de inventator nu este corect apreciata. Este o diferenta majora intre TEORIE si PRACTICA, o diferenta care s-a marit exponential cu fiecare 10 ani in ultimii 30!

Leave a Reply