Un fost consilier local din Timis, gasit incompatibil de inspectorii ANI la doi ani de la terminarea mandatului! VEZI ce pedeapsa risca pentru votarea unor hotarari cu dedicatie

Un fost ales local din comuna Varias, judetul Timis, ar putea raspunde penal pentru incalcarea unor legi privind combarea coruptiei in functiile publice chiar daca mandatul sau s-a incheiat in 2016.


Constantin Mistor, fost consilier local in cadrul Consiliului Local al comunei Varias, a fost gasit in stare de incompatibilitate si conflict de interese de catre inspectorii Agentiei Nationale de Integritate, iar dupa termenul necesar procedurilor de contestare, dosarul sau va fi trimis la procurori.

Conform acuzatiilor inspectorilor de integritate, in perioada in care si-a exercitat mandatul de consilier local (2012 – 2016), Constantin Mistor “a luat parte la deliberarea si votarea a 3 Hotarari ale Consiliului Local, avand un interes personal in problema supusa dezbaterilor consiliului local. De asemenea, persoana evaluata a participat la incheierea unui contract de inchiriere pasune intre Consiliul Local si S.C. Birom 2007 S.R.L., societate in cadrul careia persoana evaluata a detinut functia de administrator”.

n cazul in care va fi gasit vinovat, fostul consilier local din Varia risca pana la 5 ani de inchisoare si interdictia de a mai ocupa o functie publica. (G.I.)

 

 

Leave a Reply