Sumele de bani obtinute de Elena Udrea dupa lichidarea afacerilor din Timis, puse sub sechestru de judecatori in vederea confiscarii

Desi a reusit sa-si vanda toate actiunile detinute la firmele din Timis, in iunie 2018, cu putin timp inainte de a fi condamnata la 6 ani de inchisoare in dosarul Gala Bute, Elena Udrea se poate considera o ghinionista.


Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis, astazi, instituirea sechestrului pe toate bunurile detinute de fosta blonda de la Cotroceni, pana la concurenta sumei de 4,7 milioane de euro, in vederea confiscarii speciale, intr-un dosar in care este trimisa in judecata de DNA pentru trafic de influenta si spalare a banilor, alaturi de patronul ziarului Evenimentul zilei, Dan Andronic.

Este foarte clar ca, daca nu se grabea sa-si lichideze afacerile din Timis, fostul ministru al Dezvoltarii Regionale ar fi reusit sa-si salveze macar partea de avere din Banat.

Este vorba despre 500.000 de euro, bani pe care i-a primit de la Ioan Valeriu Trica, fostul fost director al Regionalei CFR Timisoara, in schimbul a 25% din actiunile companiei Tim Rail Cargo SRL, operator feroviar privat cu sediul in Dumbravita, dar si a altor 526.733 lei si 60.000 euro, credite acordate anterior societatii, care au fost rambursate in momentul lichidarii socotelilor cu firma banateana.

Reamintim ca in dosarul in care i s-a pus sechestru pe avere, Elena Udrea si Dan Andronic au fost trimisi in judecata de procurorii DNA, in 20 decembrie 2017, fiind acuzati de trafic de influenta si spalarea banilor, respectiv marturie mincinoasa, Elena Udrea fiind acuzata ca a cerut 5 milioane de dolari de la omul de afaceri Bogdan Buzaianu pentru ca in schimb sa intervina pentru mentinerea contractului intre Hidrolectrica si firma acestuia. (V.E.)

Leave a Reply