HOLD-UP! Spargatorii de lux din Timisoara au dat atacul la Universitatea de Stiinte Agricole a Banatului, de unde au furat o parte din banii incasati de la studenti pentru cazarea in camine

Ancheta de proportii a politistilor la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului din Timisoara, dupa ce, in noaptea de luni spre marti, in jurul orei 3, persoane necunoscute au spart casieria principala a unitatii de invatamant de pe Calea Aradului, de unde au incercat sa fure seiful principal.


Dulapul metalic a fost scos din perete, carat pana la parterul cladirii, unde a fost abandonat din cauza greutatii enorme, peste 300 de kilograme, insa nu inainte ca infractorii sa incerce deschiderea usii masive de metal cu ajutorul unui baros. In mod ciudat, zgomotul provocat de spargatori nu a atras atentia paznicilor, desi USAMVB colaboreaza cu o firma cunoscuta de protectie si paza.

Nu este exclus, cum s-a intamplat si in alte cazuri, ca pontul acestei lovituri sa fi fost livrat chiar pe filiera agentilor de paza, intrucat hotii au avut informatii precise despre configuratia cladirilor din campusul universitar si a locatiilor unde se afla seifurile.

Conform unor surse din cadrul institutiei, hotii ar fi reusit sa plece, totusi, cu o mare suma de bani aflata intr-un seif situat la etajul V al cladirii, reprezentand o parte din taxele de camin achitate de studenti. In conditiile in care taxa de camin este de 250/luna, iar la USAMVB Timisoara pot fi cazati aproape 1500 de studenti, se poate estima ca valoarea prejudiciului nu este chiar de neglijat… (Mara Ion)

Leave a Reply