BREAKING NEWS! Tudorel Toader a declansat procedura de revocare din functie a procurorului general al Romaniei! Printre motivele revocarii, clasarea unui dosar ce-l viza pe presedintele Klaus Iohannis

Ministrul Justiției, ​​Tudorel Toader, a propus revocarea din funcție a procurorului general, Augustin Lazar. Toader a prezentat, in sinteza, raportul de evaluare de 63 de pagini, in care a identificat 20 de motive pentru care, in opinia sa, Lazar nu mai poate continua in funcția de procuror general.


Printre motivele revocarii, au fost invocate numirea lui Augustin Lazar in functie, la propunerea ministrului Raluca Pruna, fara ca dosarul sau de candidatura sa contina un document important, respectiv evaluarea profesionala din ultimi ani, si faptul ca Augustin Lazar a semnat rezolutia de clasare intr-un dosar ce-l viza pe presedintele Klaus Iohannis.

“Pe 27 aprilie 2016 a semnat numirea in functia de procuror general, unde nu exista evaluarea criteriilor de performanta profesionala.

Rezulta faptul ca ministrului Justitiei de la acea data a facut propunerea de numire in functia de procuror general cu nerespectarea criteriilor si procedurilor legale. Presedintele Republicii nu a verificat legalitatea evaluarii in propunerea numirii facute.

De ce ministrul Justitiei a transmis fara ca dosarul sa fie complet, presedintele a numit fara a exista verificarea legalitatii si nu credem faptul ca are vreo legatura numirea cu unul dintre documentele din dosarul de candidatura, in care, si nu inteleg de ce, apare o rezolutie de clasare emisa de procurorul Lazar referitoare la presedintele României in functie“, a declarat Tudorel Toader.

In aceste conditii, concluzionand ca, prin managementul realizat, Augustin Lazar ar fi deturnat activitatea Ministerului Public, Tudorel Toader a anuntat declansarea procedurii de revocare. (Vlad Enciu)

Leave a Reply