BREAKING NEWS! Toni Grebla, secretarul general al Guvernului, este mentionat intr-o declaratie a liderului tiganilor din Lugoj, Iulian Bot, ca fiind cel care a contribuit la numirea comisarului sef Sorin Muntean in functia de inspector sef al IPJ Timis     Domul Catolic din Piata Unirii, Timisoara, urmeaza sa fie inchis pentru public, din 28 ianuarie 2019 pana la 1 iulie 2020, din cauza unor lucrari masive de restaurare evaluate la peste 4 milioane de euro    Luptatori din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale al IPJ Timis au descins, miercuri dimineata, la domiciliile unor braconieri din Timisoara, Jebel, Liebling si Chisoda, unde au descoperit arme si munitie letala     Organizatorii Diskoteka Festival au descoperit o metoda inedita de promovare: au lipit afise ilegal prin Timisoara, gest sanctionat de Politia Locala cu amenzi in valoare de 7.000 de lei     Facebook este considerat noua tigara a epocii moderne. "Da dependenta, nu este buna pentru tine si sunt oameni care incearca sa te faca sa o folosesti"     Meteorologii au emis o avertizare de cod galben pentru ploi, lapovita, ninsori si viscol, de joi dimineata pana vineri la ora 14, printre judetele afectate fiind si o parte din Banat

Fostul lider de sindicat al politistilor din Timis, citat la DGA pentru a fi audiat intr-un dosar de abuz in serviciu si deturnare de fonduri

Desi a iesit din sistem inca din vara anului 2017, renuntand la calitatea de politist pentru statutul de pensionar de lux, fostul lider de sindicat al Filialei Timis din cadrul Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), Doinel Malcoci, ramane un martor incomod pentru membrii activi ai Comitetului Executiv Central al SNPPC.

Tocmai in aceasta calitate, de martor, a fost audiat, astazi, la sediul Serviciului Judetean Anticoruptie Timis, intr-un dosar penal in care este vizat Dumitru Coarna, presedintele SNPPC.

“Am fost citat de ofiterul anchetator pentru a ma prezenta la DGA Timis, urmand sa fiu audiat ca martor intr-o cauza penala ce-l priveste pe Dumitru Coarna, liderul national al SNPPC. Este vorba despre plangerea unui vicepresedinte al SNPPC, membru al Biroului Executiv Central, care a reclamat fapte de abuz in serviciu si deturnare de fonduri. Din cate stiu, acea sesizare a fost depusa la Parchetul General, care si-a declinat competenta in favoarea DNA. Iar procurorii anticoruptie au delegat o serie de audieri in acest dosar catre ofiterii DGA”, ne-a declarat Doinel Malcoci.

De altfel, fostul lider de sindicat din cadrul IPJ Timis a dezvaluit, in august 2017, ca a semnat, alaturi de mai multi sefi de filiale sindicale din tara, o plangere penala in care Dumitru Corna si alti membri ai Biroului Executiv Central erau acuzati ca si-au marit salariile nejustificat, in urma unei sedinte nestatutare.

“Nu este posibila majorarea salariului cu aproape 1.000 de euro, adica de la vreo 4.000 de lei, cat avea inainte, la 8.342 de lei, cat incaseaza in prezent! Nicio filiala din tara nu a fost consultata asupra acestei incredibile majorari de salariu, desi aceste indemnizatii de conducere ale membrilor BEC sunt platite din cotizatiile politistilor sindicalisti. Este un abuz, mai cu seama ca un politist castiga 1.500 – 2.000 de lei pe luna”, a precizat Malcoci la vremea respectiva.

Intrebat, atunci, despre existenta unor eventuale tensiuni intre domnia sa si liderul SNPPC Timis, Dumitru Coarna a negat zvonurile publice intr-un mod aparte.

“Intre mine si domnul Malcoci, de la Timis, nu exista nici un conflict! Domnul Malcoci cred ca are un conflict cu sine insusi! Sa fim seriosi! Daca Malcoci a facut ceva pentru sindicatul asta, atunci eu ma duc maine sa ma calugaresc!”.

Potrivit declaratiei de avere depusa in 2017, pentru anul 2016, Dumitru Coarna a castigat 14.700 de lei ca membru al Consiliului Economic si Social, 52.800 de lei din pensie si peste 100.000 de lei de la Sindicatul National al Politistilor. (G.I.)

One Response to Fostul lider de sindicat al politistilor din Timis, citat la DGA pentru a fi audiat intr-un dosar de abuz in serviciu si deturnare de fonduri

  1. Marionela says:

    Nea Doinele, grija mare ! Vezi ca referendumul nu trecu si ca noi, cei de lgbt suntem cu ochii pe matale. Asa ca nu ne mai intoarce spatele!

Leave a Reply

%d bloggers like this: