COMUNICAT! Liderul de sindicat de la Filarmonica “Banatul” Timisoara dezminte faptul ca o parte din muzicienii aflati in prim-planul grevei sunt in pericol de a fi concediati

In urma aparitiei in spatiul public a unor zvonuri potrivit carora o parte din muzicienii aflati in prim-planul grevei de la Filarmonica Banatul Timisoara ar urma sa fie concediati, Florin Lupulescu, liderul de Sindicat de la Filarmonica Banatul Timisoara, a emis un comunicat in care dezminte categoric aceasta informatii.


Redam integral comunicatul primit la redactie.

  1. Propunerea de schimbare a organigramei Filarmonicii Banatul a fost facuta in data de 10.10.2018 de catre directorul general al Filarmonicii Banatul, printr-o scrisoare adresata tuturor consilierilor locali.
  2. In aceasta propunere nu apare numele nici unuia dintre artistii care apar in articol.
  3. Negocierile contractului colectiv de munca sunt intr-un stadiu avansat.
  4. Conform conventiei semnate intre sindicat, conducere si primar, de fiecare data cand am avut nevoie sa ne ajute, Primarul a intervenit in sensul bun al cuvantului. Problema este ca de fiecare data cand primarul ii da sarcini directorului, acesta nu le ia in seama si nu le aplica.
  5. Daca nu intervenea domnul primar, artistii erau si astazi in strada, mai ales ca Directorul Garboni a afirmat “stati in greva cat vreti voi… cu ocazia asta vom face o economie la bugetul primariei”.
  6. Nu in ultimul rand, vreau sa mentionez faptul ca avem nevoie de domnul  primar, de domnii  viceprimari si de domnii consilieri locali, pentru a duce cu onoare titlul de Capitala Europeana 2021.
  7. Nu in ultimul rand, vreau sa multumesc presei care s-a implicat in lupta pentru NORMALITATEA pe care ne-o dorim in Filarmonica. (I.P.)

Leave a Reply