BREAKING NEWS! Calin Popescu Tariceanu, acuzat de procurorii DNA ca ar fi primit o spaga de 2 milioane euro in afacerea Microsoft

Procurorii anticoruptie au solicitat acordul Senatului Romaniei pentru inceperea urmaririi penale impotriva lui Calin Popescu Tariceanu, sub aspectul infractiunii de luare de mita.


Presedintele Senatului este acuzat ca, in urma cu 10 ani, pe vremea cand detinea functia de prim-ministru, ar fi semnat doua hotarari de guvern prin care ar fi favorizat afacerile concernului Microsoft in Romania, serviciu pentru care ar fi primit o mita in valoare de 2 milioane de euro.

Conform unor surse din zona DNA, acest dosar ar fi instrumentat de procurorul Marius Bulancea, un apropiat al Laurei Codruta Kovesi, iar informatiile obtiute pana in prezent releva faptul ca banii ar fi ajuns la Calin Popescu Tariceanu prin intermediul unor firme de consultanta.

“Am vazut informatiile care s-au vehiculat in ultimele ore si pot sa va fac cateva precizari. Hotararea de Guvern care a aprobat contractul de furnizare de licente Microsoft a fost adoptata in 2004, inainte ca eu sa devin prim-ministru. Pe timpul mandatului meu Guvernul a dat o hotarare in baza careia sa se faca inventarierea licentelor Microsoft, avand in vedere ca licentele erau utilizate, nu se platise contravaloarea lor si noi eram intr-o situatie de ilegalitate, practic, pentru ca nu platisem folosirea acestor licente. Pe perioada mandatului meu nu s-a facut nicio plata catre Microsoft. Prima plata, din ce am aflat in spatiul public, a fost facuta pe perioada guvernului care a urmat, adica al domnului Boc”, a declarat Tariceanu la Antena 3.

In opinia sa, fabrica de dosare marca DNA lucreaza in continuare, iar in cazul sau – dupa ce au esuat cu dosarul de marturie mincinoasa, in care a fost achitat, incearca sa pregateasca altul. Toate acestea s-ar intampla, din cauza ca a criticat abuzurile si excesele din justitie si a deranjat anumite cercuri de putere ilegitima, oculta, din Romania. (V.E.)

Leave a Reply