Sa fie de la MITA? Un fost judecator de pe raza Curtii de Apel Timisoara nu-si poate justifica o parte din avere. ANI a cerut un control

Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Timisoara va declansa o actiune de control a patrimoniului fostului judecator Nicusor Maldea, de la Tribunalul Caras-Severin, in urma unei sesizari primite de la Agentia Nationala de Integritate.


Inspectorii de integritate sustin ca fostul magistrat banatean n-ar putea sa justifice o diferenta de 181.573 lei intre averea dobandita si veniturile realizate in timpul exercitarii functiei.

“Persoana evaluata a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiaza (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum si despre existenta diferentelor semnificative. Maldea Nicusor a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare”, se mentioneaza intr-un comunicat al ANI.

Fost presedinte al Sectiei de contencios administrativ si fiscal din cadrul Tribunalului Caras-Severin, Nicusor Maldea a demisionat din magistratura in octombrie 2015, dupa ce a fost arestat preventiv intr-un dosar de coruptie instrumentat de procurorii DIICOT.

Judecatorul a fost acuzat ca, fiind investit cu solutionarea dosarelor privind insolventa unor societati comerciale, a pretins si primit suma totala de 80.000 euro de la doua persoane, cu scopul de a admite cererile de intrare in faliment a respectivelor societati.

Dupa intrarea in faliment, unul dintre membrii grupului infractional, avand calitatea de lichidator judiciar, a procedat la vanzarea bunurilor acestor societati in faliment, la preturi subevaluate, catre alte societati controlate de catre membrii grupului, societati care, la randul lor, au valorificat bunurile respective catre terti la o valoare mult mai mare. (G.I.)

 

Leave a Reply