Tragere la SORTI! Cine sunt judecatorii ICCJ care vor decide daca liderul PSD Liviu Dragnea va merge la inchisoare in dosarul angajarilor fictive de la Protectia Copilului Teleorman

Presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Cristina Tarcea, a tras la sorti, vineri dimineata, in sedinta publica, componenta completurilor de 5 judecatori, printre care si completul care va judeca apelul liderului PSD Liviu Dragnea, condamnat in prima instanta la 3 ani si jumatate de inchisoare in dosarul angajarilor fictive de la Directia pentru Protectia Copilului Teleorman.


Procedura s-a desfasurat la ora stabilita, chiar daca Liviu Dragnea a incercat sa o amane, iar la finalul acesteia sefa Curtii Supreme a declarat ca spera ca, odata cu acest episod, “sa se sfarseasca epopeea completurilor de cinci”, desi are dubii.

Astfel, a fost stabilita noua componenta a completurilor de 5 judecatori in materie Civila, Contencios administrativ si in materie Penala.

Completul 1 in materie Penala judeca apelul liderului PSD Liviu Dragnea, condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare in dosarul angajarilor fictive de la Directia pentru Protectia Copilului Teleorman.

Noua componenta a acestui complet este: Rodica Cosma, Valentin Horia Selaru, Simona Claudia Nenita, Francisca Vasile si Ioana Alina Ilie. Supleantii pentru completul 1 penal sunt: Tatiana Rog, Florentina Dragomir, Andrei Claudiu Rus, Luciana Mera si Sandel Macavei.

Fostul Complet 1 a fost condus de vicepresedintele ICCJ Iulian Dragomir, iar membrii titulari au fost pana acum magistratii Simona Cristina Nenita, Daniel Gradinaru, Florentina Dragomir si Lavinia Lefterache. Supleantii erau judecatorii Maricela Cobzariu, Dan Andrei Enescu, Valentin Horia Selaru si Silvia Cerbu.

Astfel, dupa cum remarca jurnalistii de la G4Media.ro, completul care va da sentinta definitiva in cazul lui Liviu Dragnea in dosarul angajarilor fictive de la Protectia Copilului Teleorman, in care liderul PSD a fost condamnat in prima instanta la 3 ani și jumatate de inchisoare cu executare, a fost schimbat aproape in totalitate.

In noua formula a completului C1 – Penal, cel care va judeca procesul Dragnea, a mai ramas doar judecatoarea Nenita Simona Cristina care, potrivit surselor G4Media.ro, se afla sub influenta liderului PSD prin intermediul Liei Savonea, fosta sefa a Curtii de apel Bucuresti (CAB) si actual membru CSM. Simona Nenita e sotia avocatului Mihai Dinu, fostul aparator al senatorului PSD condamnat pentru coruptie Catalin Voicu. Savonea este sotia avocatului Mihai Savonea, fost coleg de cabinet cu senatorul PSD condamnat pentru coruptie, Catalin Voicu.

Un alt judecator care ar putea inclina balanta in favoarea lui Liviu Dragnea este Cosma Rodica, prietena și fosta colega de complet cu sotia deputatului PSD Florin Iordache, fost ministru al Justitiei, in mandatul caruia a fost adoptata OUG 13.

Ceilalti trei judecatori din completul liderului PSD se afla, potrivit surselor judiciare consultate de G4Media.ro, in afara sferei de influenta a Liei Savonea și, implicit, a lui Liviu Dragnea.

La finalul tragerii la sorti, presedintele ICCJ a spus ca spera ca odata cu acest episod sa se sfarseasca epopeea completurilor de cinci: “Sper sa se sfarseasca acum epopeea completurilor de 5, desi am mari dubii”.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a reluat procedura de desemnare a membrilor completurilor de cinci judecatori ca urmare a deciziei de miercuri a Curtii Constitutionale, care a stabilit ca exista un conflict juridic de natura constitutionala intre instanta suprema si Parlament, iar completurile de cinci judecatori trebuie refacute. (V.E.)

Leave a Reply