Dosarul celor 1000 de case retrocedate ilegal in Timisoara! Primarul Nicolae Robu este uluit ca procurorii DNA vor sa-l trimita in judecata

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, va fi pus sub acuzare in dosarul celor 1000 de imobile din capitala Banatului retrocedate ilegal, in perioada 1996 – 2015, actiunea procedurala a procurorilor DNA reprezintand un real pericol pentru noua candidatura a profesorului din Bocsig la fotoliul de primar al orasului de pe Bega.


De altfel, astazi, la iesirea din sediul DNA, Nicolae Robu s-a aratat revoltat de intentia procurorilor de a-l trimite in judecata, in conditiile in care este un om ultra cinstit, a carui unica avutie este onoarea.

Sunt uluit, eu am iesit in strada si mai ies pentru o justitie independenta, dar nu independenta de persoane si de grupuri de interese. Eu sunt un om ultra cinstit. Singura mea avutie pana la varsta asta este onoarea si nu pot sa nu fiu revoltat cand cineva atenteaza la aceasta avutie.

De ce sa fiu eu trimis in judecata? Apare numele meu in patru pagini si sunt cinci semnaturi inaintea semnaturii mele. In cazul meu s-au vandut de aparatul primariei doua maghernite cu o semnatura data de mine, sub garantia ca totul e legal sub garantia data de de aparatul de specialitate.

Nu-i reprosez procurorului ceea ce s-a intamplat, dar in schimb ii reprosez foarte multe executorului judecatoresc. Ei zic ca prejudiciul in dosar este de 60.000 de euro. Pentru doua maghernite, ei voiau cu 60.000 de euro mai mult. Daca le scoatem la licitatie nu obtineam nici 10.000 de euro pe ele si asta, acum, dupa ce oamenii le-au aranjat.

E nedrept, asa ceva nu este in regula si nu poate fi tolerat. Cineva isi bate joc de destine. Eu imi fac datoria, nu mi se pare normal sa patesc asa ceva. Nimeni nu o sa aiba nici cea mai mica proba in cazul meu, pentru ca nu au de unde sa aiba”, a declarat Nicolae Robu, cu precizarea ca de cand este primar a recuperat trei cladiri si nu a pierdut niciuna.

Totodata, mai spune primarul Timisoarei, in mandatul sau, Primaria a vandut doar doua apartamente modeste. Pentru a intari cele spuse, edilul local le-a prezentat jurnalistilor prezenti la sediul central al DNA fotografii cu imobilele retrocedate in ultimii sase ani, respectiv un apartament cu o singura camera, de 250 mp, si un apartament cu doua camere, de 50 mp, imobile care, in viziunea sa, nu reprezinta decat “doua maghernite intr-un fund de curte care au fost vandute unor chiriasi”.

DNA a anuntat inca de anul trecut ca s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, fata de suspectii Gheorghe Ciuhandu, Nicolae Robu, fostul si actualul primar al Timisoarei, Martin Staia, fostul director al Serviciului Patrimoniu din Primaria Timisoara, dar si actualul si fostul viceprimar al orasului, Dan Diaconu si Traian Stoia.

Conform procurorilor anticoruptie, in perioada 1996 – 2015, ”mai multi functionari publici din cadrul Primariei municipiului Timisoara, precum si alte persoane, si-au incalcat atributiile legate de aplicarea Legii 112/1995 si au deposedat Statul Roman de 967 de imobile, majoritatea aflate in centrul vechi al orasului, producand un prejudiciu estimat la 40 de milioane euro in dauna statului”. In cazul in care Nicolae Robu va fi trimis in judecata in acest dosar, este putin probabil ca PNL sa-l nominalizeze in cursa pentru un nou mandat de primar al Timisoarei. (G.I.)

Leave a Reply