EXCLUSIV! Interlopul care a amenintat doua persoane din Timisoara ca le va “taia pe la jumate” a fost trimis in judecata. Mercenarii din tara contactati pentru a rezolva problema, audiati de procuror

Aflat sub control judiciar, Bogdan Tirca, interlopul din Timisoara care a amenintat doi soti ca-i va “taia pe la jumate” daca nu-i platesc o taxa de protectie de 5.000 de euro, a fost trimis in judecata.


Procuroarea Morosan Andrada-Adina, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, s-a dovedit mult mai dedicata profesiei decat fosta sa colega Loredana Macrea – mutata la parchetul din Sannicolau Mare, dupa ce a clasat dosarul agresarii a doi soti, in fata unui bloc din Calea Lipovei, in care exista indicii ca ar fi fost implicat Bogdan Tirca – si a administrat probe care-l pot trimite pe interlop in spatele gratiilor pentru pentru cel mult 7 ani.

Conform rechizitoriului, in zilele de 5,6,12 si 17 mai, Tirca Bogdan-Vladut i-a contactat telefonic pe Barbut Felicia si Barbut Vasile, partile vatamate care au sesizat politia si parchetul, ocazii cu care le-a solicitat suma de 5.000 de euro si le-a adresat amenintari cu moartea, respectiv ca “ii va taia de la jumatate”, “le va face felul”, “ii va taia in bucati si ii va da la caini”, daca nu ii inmaneaza banii.

Pentru a le spori temerea, agresorul le-a pus in vedere ca lui nu-i poate face nimeni nimic, nici politia, nici procuratura. La un moment dat, in cursul unei discutii cu Felicia Barbut, inregistrata de partea vatamata si pusa la dispozitia procurorului, Bogdan Tirca spune ca a primit 10.000 de euro de la anumite persoane pentru a exercita acte de violenta asupra sa si a sotului sau, avertizand-o sa-si lase copilul minor in grija la cineva, la vreo vecina, pentru a nu vedea cum ii omoara.

Interlopul nu doar ca a proferat amenintari cu moartea, ci a contactat mai multe persoane din tara, de pe o cartela telefonica prepay, carora le-a cerut sa se deplaseze la Timisoara pentru a rezolve treaba, in schimbul unor onorarii in cuantum de 500 de euro.

Astfel, in 10.05.2018, ora 22,14, Bogdan Tirca apeleaza un numar de telefon localizat in Caras-Severin, care apartine unui anume Cristian Frunza, caruia ii propune sa vina la Timisoara, pentru ca “nu se murdareste degeaba”. Reitereaza invitatia in zilele de 17 si 20 mai, iar in cele din urma acesta ii promite ca va veni vineri-sambata si pana duminica “il rezolva”.

Varianta cautarii unor mercenari care sa-i agreseze pe sotii Barbut este confirmata si de martorul Kato Cristian, din Craiova, cu loc de munca in Caransebes, care a declarat in fata procurorului ca Bogdan Tirca l-a contactat si i-a oferit 200 de euro pentru a veni la Timisoara sa bata pe cineva.

Potrivit declaratiei persoanei vatamate Barbut Felicia, aceasta ar fi avut o relatie de scurta durata cu Bogdan Tirca, iar dupa ce s-au despartit acesta i-a solicitat suma de 2.500 de euro pentru a nu o mai cauta.

“Ulterior, au mai vorbit pana in luna octombrie 2016, cand ea a fost atacata in fata locuinte sale de trei barbati mascati, care au lovit-o cu bete telescopice, si despre care banuieste ca au fost Bogdan Tirca impreuna cu fratele sau si inca o persoana”, se precizeaza in rechizitoriu.

In prezent, dosarul agresiunii din seara zilei de 10.10.2016 a fost redeschis, dupa clasarea dispusa de procuroarea Loredana Macrea, iar Bogdan Tirca este suspectat de savarsirea infractiunilor de lovire sau alte violente, tulburarea ordinii si linistii publice, amenintare si influentarea declaratiilor. (G.I.)

Leave a Reply