DESCINDERI! Mascatii au luat cu asalt sediile a doua firme de taxi din Timisoara, suspectate de implicare in traficul de migranti (VIDEO)

Procurori ai DIICOT – Structura Centrala, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Bucuresti si politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, au descins, azi dimineata, la un numar de 15 locatii de pe raza judetului Timis, intr-o cauza vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunii de trafic de migranti.


Printre locatiile perchezitionate se afla si sediile a doua firme de taxi din Timisoara, care se ocupau cu transportul transfugilor pana in apropierea fasiei verzi de la granita cu Ungaria.

Numai in ultimele sase luni, politistii de frontiera au depistat mai multe transporturi ilegale de migranti, majoritatea in vama Nadlac. Reamintim ca, in aprilie 2017, nu mai putin de 111 migranti au incercat sa iasa ilegal din Romania prin acest punct de frontiera, ascunsi intr-un automarfar.

Potrivit anchetatorilor, in aceasta cauza exista suspiciunea rezonabila ca, in perioada 2017-2018, atat pe teritoriul Romaniei, cat si pe teritoriul Turciei, Bulgariei, Serbiei si Germaniei a actionat un grup infractional organizat format din cetateni romani si cetateni straini din Egipt, Siria si Turcia.

In urma cercetarilor a rezultat faptul ca activitatea infractionala a grupului presupunea tranzitarea migrantilor pe ruta Turcia-Bulgaria-Serbia-Romania, adapostirea si cazarea acestora la mai multe adrese din judetul Timis si municipiul Bucuresti.

Pe teritoriul Romaniei, grupurile de migranti erau calauzite spre frontiera de vest, in vederea trecerii ilegale a acestora, ascunsi in mijloace de transport, cu intentia de a ajunge pe teritoriul statelor din spatiul Schengen, unde erau sfatuiti sa solicite azil.

Procurorii au stabilit ca gruparea infractionala a traficat  peste 300 migranti, majoritatea de origine afro-asiatica, care aveau ca destinatie tari precum Germania, Franta sau Marea Britanie, iar un transport costa intre 10.000 de euro si 15.000 de euro.

In urma descinderilor de astazi, la sediul DIICOT-Structura Centrala vor fi aduse, in vederea audierii, un numar de 24 de persoane, care vor fi puse sub acuzare pentru constituire de grup infractional organizat si trafic de migranti.

Actiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane. La activitati au participat si jandarmi din cadrul Brigazii Speciale de Interventie “Vlad Tepes” Bucuresti. (V.E.)

Leave a Reply