SOC! Un fost judecator de la Tribunalul Timis a decedat la doar 64 de ani! “Din cauza stresului, magistratii pensionari se sting din viata mult prea repede”, spune un fost coleg de instanta

O veste trista a indoliat magistratura banateana, in prag de aniversare centenara a Marii Uniri. Fosta presedinta a Tribunalului Timis, Mihalca Marinela-Viorica a decedat, miercuri, in urma unui infarct miocardic, la numai 64 de ani.


Marinela Mihalca a intrat in magistratura in baza decretului nr. 374/1995, semnat de presedintele Ion Iliescu, prin numirea directa in functia de judecator la Tribunalul Timis, alaturi de alti avocati si juristi de la acea vreme, printre care Cristian Dacu, Florin Dogaru, Ioan Jivan, Erica Nistor, actuala presedinta a Curtii de Apel Timisoara, Rodica Tudoran, Mariana Miculit, Dorel Julean, Eugen Blaga, Magdalena Malescu, Silvia Romanu, Victoria Catargiu si Maria Copoceanu.

Dupa o perioada in care a girat sefia Sectiei Penale de la Tribunalul Timis, in 2006 a fost numita in functia de presedinte cu delegatie a instantei banatene, delegatie care i-a fost prelungita de cateva ori. S-a pensionat in ianuarie 2009, prin decret semnat de fostul presedinte Traian Basescu.

De-a lungul carierei, judecatoarea Marinela Mihalca a solutionat cateva dosare extrem de complexe, printre care si dosarul care l-a trimis la inchisoare, nevinovat, pe fostul luptator de la DPIR Timis, Flavius Bloanca, dar si dosarul devalizarii BRD Craiova cu 2,2 milioane de euro de o filiera infractionala din care facea parte timisorenii Doru Meosu, Eugen Florescu si Paul Manzu.

Vestea decesului fostului presedinte al Tribunalului Timis a cazut ca un trasnet asupra angajatilor din Palatul Dicasterial Timisoara, fostilor colegi ai judecatoarei Mihalca Marinela nevenindu-le sa creada, initial, ca informatia este veridica.

“Stresul acestei profesii si-a spus din nou cuvantul, chiar daca Marinela Mihalca a fumat foarte mult. Din pacate, judecatorii pensionari nu ajung sa faca prea multa paguba statului roman, se sting mult prea repede”, a comentat, cu lacrimi in ochi, un fost coleg de instanta al judecatoarei decedate.

Reamintim ca, in 2016, s-a stins din viata, tot dupa doar 9 ani de pensie, un alt fost magistrat timisorean. Este vorba despre Mancas Ramiro Virgil, fost judecator la Curtea de Apel Timisoara, care a decedat in urma unei comotii cerebrale. Sincere condoleante familiei indoliate!  (G.I.)

 

 

 

2 thoughts on “SOC! Un fost judecator de la Tribunalul Timis a decedat la doar 64 de ani! “Din cauza stresului, magistratii pensionari se sting din viata mult prea repede”, spune un fost coleg de instanta

  1. Greu de spus câte dintre aceste decese sunt din cauza stresului și câte din cauza blestemelor adresate de cei nedreptățiți…

Leave a Reply