Conflict de INTERESE! Primarul din Recas, acuzat de inspectorii ANI ca a inchiriat sotiei sale o parcela de teren public in mod ilegal

Desi este trimis in judecata in dosarul coruptiei de la varful IPJ Timis, dupa ce a incercat sa mazileasca un agent de politie care nu-i asculta comenzile, primarul orasului Recas se pare ca nu a renuntat la ilegalitati.


Pavel Teodor a intrat in vizorul Agentiei Nationale de Integritate, fiind acuzat ca a atribuit direct, fara licitatie, un teren public in suprafata de 150 mp unei firme a carui unic asociat este sotia sa.

“In exercitarea mandatului de primar (2016 – 2020) a semnat un contract de inchiriere teren, precum si documente ce au stat la baza incheierii acestui contract, in baza caruia SC Belis Construct SRL, societate al carui asociat unic si administrator era sotia sa, a inchiriat fara licitatie publica de la Primaria Orasului Recas un teren in suprafata de 150 mp”, se mentioneaza intr-un comunicat al ANI.

In cazul in care aceasta acuzatie se confirma pana la capatul procedurilor, contractul va fi reziliat, iar terenul va reveni in posesia Primariei Recas. De asemenea, inspectorii ANI au descoperit ca alti doi edili din Timis au incalcat Legea 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice.

Astfel, viceprimarul Recasului, Carcea Constantin, este acuzat de incompatibilitate, intrucat in perioada 14 aprilie – 09 iunie 2017 a exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Liceului Teoretic Recaș, iar Jivan Tiberiu-Ionel, primarul comunei Bucovat, s-ar fi aflat in conflict de interese administrativ, in conditiile in care , in perioada exercitarii mandatului de primar (2012 – 2016), a emis 3 acte administrative care au produs un folos material pentru fiul său, în cuantum de 8.121 lei.

Potrivit Statutului alesilor locali, incompatibilitatea sau conflictul de interese constituie abateri disciplinare, iar persoanele vinovate sunt  decazute din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica. (Mara Ion)

 

 

 

Leave a Reply