EXPLOZIV! Clanul Caldaras din Lugoj, dezmembrat de carabinierii din Italia. Opt bastani au fost arestati preventiv, dupa ce au terorizat o alta familie de tigani sa le plateasca 160.000 de euro taxa de protectie

Unul dintre cele mai violente clanuri tiganesti din Lugoj, cu multiple complicitati la nivelul Politiei si Parchetului, a fost dezmembrat, in cele din urma, de carabinierii din Vicenza, Italia.


O reglare de conturi produsa in plina strada, in 25 iunie 2018, fata unui centru comercial din Bassano del Grappa, a dus la retinerea a doi dintre liderii clanului Caldaras, respectiv a lui Ioan Titus Caldaras, zis si Ghita Garoafa, fratele bulibasei din Lugoj, si a fiului sau, Ioan Popescu, zis Turculit.

Bastanii din Lugoj ar fi solicitat o taxa de protectie de aproximativ 160.000 de euro de la membrii unei alte familii de tigani, care au refuzat, motiv pentru care au fost urmariti cu masinile in trafic, blocati si atacati violent cu arme albe.

Carabinierii italieni au dezvaluit ca intreaga reglare de conturi a fost premeditata si gandita in cele mai mici amanunte, intrucat, imediat dupa atacul care a ingrozit trecatorii, Ghita si fiul sau si-au schimbat imbracamintea pentru a nu fi recunoscuti.

Fara interventiile specifice anchetelor din Timis, carabinierii din Italia si-au facut treaba cu profesionalism si, in urma cu o luna, au descis arestarea preventiva a batausilor Caldaras Ion Titus, zis Ghita, Popescu Ioan, zis Turculit si Ion Caldaras, zis David, sub acuzatia ca au cerut taxa de protectie unei alte familii de tigani care traia in Italia.

De asemenea, anchetatorii au extins cercetarile si i-au pus sub acuzare si pe alti membri ai clanului Caldaras din Lugoj, astfel ca, in baza unor mandate europene de arestare, au solicitat autoritatilor din Romania sa-i retina si sa-i predea autoritatilor judiciare din Italia.

”La data de 04 decembrie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale, cu sprijinul politistilor municipiului Lugoj, sub coordonarea Directiei de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, au  depistat in urma unor activitati informativ operative, 5 persoane cu varste cuprinse intre 18 si 42 de ani, urmariti international. Pe numele acestora, autoritatile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare, pentru savarsirea infractiunilor de santaj si aderarea la un grup infractional organizat”, au comunicat reprezentantii IPJ Timis.

In urma descinderilor de marti, au fost retinuti Caldaras Costa senior, Caldaras Costa junior, Caldaras Gumi si Milos David Conono, in timp ce Milos Daniel Cornel se afla in arestul IPJ, fiind arestat dupa ce a incendiat casa unor rivali din Lugoj.

Cei patru vor fi prezentati judecatorilor de la Curtea de Apel Timisoara, care urmeaza sa decida conditiile in care acestia vor fi trimisi in Italia. (G.I.)

One thought on “EXPLOZIV! Clanul Caldaras din Lugoj, dezmembrat de carabinierii din Italia. Opt bastani au fost arestati preventiv, dupa ce au terorizat o alta familie de tigani sa le plateasca 160.000 de euro taxa de protectie

  1. Tot degeaba… Nea Sorin fu inaintea italinilor cu intentiile de dezmembrare a clanului. Iar planul fu chiar original, adica se pare ca se gandi sa-i lase pelegi. No money, no power. Planul bun dealtfel insa se pare ca socoteala de acasa fu diferita de ea din targ…

Leave a Reply