VIDEO! Migranti si calauze prinsi in Timis, la granita cu Serbia. Politistii de frontiera au folosit sistemul de supraveghere cu termoviziune

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sannicolau Mare au retinut noua cetateni din Serbia, Kosovo si Turcia, care au trecut  ilegal frontiera din Serbia in Romania, intentionand sa ajunga intr-un stat din vestul Europei.


In data de 04.12.2018, in jurul orei 23,30, operatorul de la sistemul de supraveghere cu termoviziune din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sannicolau Mare, judetul Timis, a observat un grup de persoane care se deplasa spre linia de frontiera dintre Serbia si Romania.

Imediat, politistii de frontiera au declansat o actiune specifica, in urma careia au depistat, pe directia localitatii Beba Veche, noua cetateni straini. Persoanele in cauza au fost preluate si transportate la sediul Politiei de Frontiera, pentru cercetari.

In cadrul verificarilor, politistii de frontiera au stabilit ca grupul era format din noua barbati, cetateni din Serbia, Kosovo si Turcia cu varste cuprinse intre 25 si 44 de ani.

Barbatii depistati aveau documente de identitate asupra lor, iar din studiul acestora s-a constatat ca persoanele din Turcia au intrat legal in Serbia, iar persoanele din Kosovo aveau interdictie de a intra in Ungaria.

Persoanele in cauza au declarat ca au incercat sa treaca ilegal frontiera din Serbia in Romania, pe jos, pe la frontiera verde, intrucat doreau sa ajunga intr-un stat din Spatiul Schengen.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, totodata fiind anuntate si autoritatile sarbe, pentru cercetarea in comun a evenimentului si punerea in aplicare a acordului de readmisie. (V.E.)

Leave a Reply