ULUITOR! Romania umileste Norvegia, campioana european en-titre la handbal feminin, si se anunta ca principala favorita la castigarea Campionatul European de Handbal

Victorie entuziasmanta a Romaniei la Campionatul European de Handbal din Franta, unde a spulberat campioana europeana en-titre, Norvegia, inca din faza grupelor preliminiarii.


Cristina Neagu si compania au facut spectacol total cu nordicele, conducand la pauza cu nu mai putin de sase goluri (18-12), pentru ca la final diferenta sa fie si mai uluitoare, respectiv opt goluri (31-23). O revansa asteptata de nu mai putin de 18 ani…

Pentru Romania au marcat Neagu 11 goluri, Chiper 5, Geiger 4, Buceschi 4, Pintea 4, Udristoiu 1, Ardean Elisei 1, Laslo 1, iar de la echipa nordica s-a remarcat Kristiansen 5 reusite. Dupa cele trei partide din grupa D, Cristina Neagu, deja golgeter all-time al Campionatului European, a ajuns la 217 goluri marcate.

In urma rezultatului, Romania – care era deja calificata in grupa principala 2, dupa doua victorii cu Cehia (31-28) si Germania (29-24) – incheie grupa preliminara D pe primul loc, cu 6 puncte in clasament.

Tot miercuri s-a jucat si cealalta partida din grupa D, intre Germania si Cehia, scor 30-28 (16-16).

Clasamentul final al grupei D: 1. Romania 6 puncte, 2. Germania 4 puncte, 3. Norvegia 2 puncte, 4. Cehia 0 puncte.

Norvegia are sapte titluri continentale in palmares. sase dintre acestea sunt castigate la ultimele 7 turnee finale. Nordicele au mai multe trofee castigate decat toate celelalte naționale din Europa la un loc. Pe langa cele sapte finale castigate, Norvegia are si doua finale pierdute. De doua ori s-a intamplat ca Norvegia sa nu dispute finala Campionatului European, in 1994 si in 2000.

In urma rezultatelor, Romania merge cu 4 puncte in grupele principale. Primul meci din faza grupelor e impotriva Olandei. (Carla Radulescu)

 

Leave a Reply