Primarii din Timisoara, Arad, Oradea si Cluj-Napoca au semnat documentele Aliantei Vestului (AVE)! Scopul aliantei la care pot adera si primarii altor orase din tara – cooperarea pe proiecte mari

Initiatoriiproiectului ”Patrulaterala Vestului”, primarii din Timisoara – Nicolae Robu,Arad – Gheorghe Falca, Oradea – Ilie Bolojan si Cluj-Napoca – Emil Boc, ausemnat, sambata, la Timisoara, ”Alianta Vestului”.


In ciudaprecedentului periculos reprezentat de aceasta alianta a primarilor PNL, inconditiile in care dupa acest model pot da “mana cu mana” si judeteledin Transilvania care se manifesta pentru obtinerea autonomiei teritoriale, ceipatru primari au dat asigurari ca ”Alianta Vestului” este un for informalpentru schimburi de idei si experiente in privinta proiectelor mari,majoritatea cu finantare europeana.

“Este documentulde temelie al aliantei noastre. Avand in vedere interesul mare pentru proiect,aratat de alte administratii publice locale din aceasta parte de tara, odata cusemnarea acestui document, numele asocierii se va schimba din PatrulateralaVestului in Alianta Vestului – in abreviere: AVE-, pentru a se evidentiacaracterul ei deschis”, a precizat Nicolae Robu.

Potrivit luiNicolae Robu, prin aceasta initiativa, “prin excelenta in spiritul Declaratieide la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918” se doreste crearea unui for informalpentru schimburi de idei si de experienta intre edilii oraselor in cauza si intreadministratiile publice locale pe care le conduc, “dar si de cooperare peproiecte mari, in primul rand de conectivitate de mare viteza, dar si indomeniile cultura, educatie, sanatate, turism, sport, securitate si dezvoltare,in sens larg”. Cei patru edili au stabilit ca la Alianta Vestului sa poataadera si primariile altor judete din tara, indiferent de zona, singura conditietinand de promovarea valorilor europene. (Mara Ion)

Leave a Reply