GAFA POLITICA! “Consider ca NU e foarte necesar un spital regional in Timis”, este opinia uluitoare a presedintelui Consiliului Judetean Timis si lider al PSD Timis, Calin Dobra

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra, a tinut sa demonstreze inca o data, daca mai era cazul, ca a este un soldat fidel al detasamentului de sustinatori obedienti ai presedintelui PSD Liviu Dragnea, in ciuda faptului ca si-a pus semnatura pe scrisoarea pucistilor din partid care au cerut demisia liderului providential din Teleorman.


Asadar, in tentativa de a-si arata atasamentul fata de deciziile politice ale Guvernului Dancila, seful Consiliului Judetean si al PSD Timis a izbutit sa faca o gafa electorala de proportii, care va cantari foarte greu la viitoarele alegeri locale si parlamentare. Poate chiar si la alegerile interne pentru sefia organizatiei judetene a PSD.

Prezent la o emisiunea TV in orasul sau de bastina, Lugoj, Calin Dobra a dezvaluit ca, in opinia sa, Timisul nu are nevoie de un spital regional.

Asta, in conditiile in care parlamentarii de Timis se straduiesc de peste 5 ani sa convinga autoritatile centrale sa finanteze construirea unui spital regional in aceasta parte de tara, pentru ca pacientii sa nu mai fie nevoiti sa ia drumul Szegedului.

“In mediul public se ataca faptul ca Guvernul Romaniei nu sprijina judetul Timis, nefiind prins la momentul asta, in prima faza, un spital regional. Trebuie sa va spun, si-mi asum ceea ce va spun, eu consider ca nu e foarte necesar un spital regional in Timis”, este declaratia uluitoare a presedintelui CJ Timis.

Chiar daca, a doua zi, a incercat sa-si nuanteze gafa incredibila, explicand in paginile unei publicatii prietene ca spitalul judetean poate fi considerat un spital regional, ecourile declaratiei de la Lugoj nu au intarziat sa apara.

“Sa fii tu PSD Timis la conducerea CJ Timis din 2012 si sa declari, in 2019, ca Timisul nu are nevoie de spital regional, asta inseamna ca iti bati joc total de oameni. Constructia unui spital regional ar fi fost mai mult decat necesara in judetul Timis, unde apar anual peste 2.200 de cazuri noi de cancer, incidenta anuala fiind de 335 de cazuri noi la 100.000 de locuitori. Tot in judetul Timis se inregistreaza cea mai mare prevalenta a cancerului din zona de vest – 25 % de locuitori, fata de 24, in Caras-Severin, 23, in Arad si 17, in Hunedoara”, si-a exprimat revolta deputatul Cornel Samartinean, liderul PMP Timis.

Probabil ca Dobra – fost presedinte al Clubului Sportiv Municipal Lugoj, motiv pentru care pledeaza mai mult pentru stadioane si sali de sport si mai putin pentru spitale – a uitat ca, anul trecut, la inceputul lunii noiembrie, Guvernul a aprobat, printr-un memorandum, demararea procedurilor necesare pentru construirea a cinci spitale regionale in Timisoara, Targu-Mures, Constanta, Braila-Galati si Brasov.

Sa-i reimprospatam memoria prin declaratia, de la vremea respectiva, a colegului sau de alianta politica, deputatul Marian Cucsa, presedintele ALDE Timis.

“In sfarsit, se aloca si Timisoarei ceea ce merita, bani pentru sanatate! Spitalul Regional este solutia pentru asigurarea unui acces echitabil al populatiei la servicii medicale de calitate. Sper ca dupa finalizarea acestui spital, romanii din vestul tarii sa aleaga sa se trateze aici in detrimentul spitalelor din Szeghed sau Viena”… (Mara Ion)

2 thoughts on “GAFA POLITICA! “Consider ca NU e foarte necesar un spital regional in Timis”, este opinia uluitoare a presedintelui Consiliului Judetean Timis si lider al PSD Timis, Calin Dobra

  1. Care gafa??? Va luați după (…) Samartinean! Pai la ce avem nevoie? Avem la județean absolut tot, se investește acum in UPU, oncogen, maternitate, adică oricum deservește toată regiunea…dar na Samartinean… bate câmpii ca așa e când de mic ești ….. când ajungi mare te joci

Leave a Reply